Even voorstellen: Evelien Smink

18 januari 2024

Vandaag is het de beurt aan Evelien Smink om zich aan jullie voor te stellen.

Wie ben je en wat is je functie binnen Slimmerik?
Ik ben Evelien Smink en ik werk sinds 2019 bij Slimmerik. Ik ben destijds begonnen als autismedeskundige binnen de naschoolse ondersteuning en de onderwijs-zorg trajecten voor jongeren waarbij het niet lukt om naar school te gaan. In 2022 heb ik de overstap gemaakt naar de functie aanmeldcoördinator en daarnaast vervul ik vanaf januari een rol binnen de Ondernemingsraad (OR).

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Om te kunnen starten met de hulpverlening heeft Slimmerik vanuit de gemeente een beschikking nodig. Deze vraag ik aan bij de betrokken gebiedsteam- of JET (Jeugd Expertise Team) medewerker. Ik zorg ervoor dat de volledige aanmelding in goede orde afgehandeld wordt. Hierbij kun je denken aan het verwerken van zorginhoudelijke informatie, het regelen van de financiën e.d. Dit doe ik door middel van overleg en afstemming binnen Slimmerik, bijvoorbeeld met een orthopedagoog, de zorgadministratie of directeur. Daarnaast stem ik veel af met externe contactpersonen. Ik heb telefonisch contact en contact via de mail met gebiedsteams en het JET. Ook overleg met andere partijen die al betrokken zijn bij een gezin is aan de orde, dan zorg ik ervoor dat er een goede samenwerking gestart kan worden. 
Als het nodig is sluit ik aan bij gesprekken om de inzet te beoordelen. Bij het ontvangen van resultaten vanuit een gebiedsteam of het JET bekijk ik of deze resultaten passend zijn binnen ons aanbod. 

Als een beschikking geregeld is kan het zijn dat een gezin nog enige tijd moet wachten voordat de hulpverlening kan starten. Waar nodig ben ik in die periode het contactpersoon en sluit ik waar nodig aan bij een overleg op school of een andere organisatie.
Ook komt het voor dat ik een gezin en/of verwijzer al te woord sta voordat er een aanmelding gedaan is; dit om de situatie in kaart te brengen en hen te adviseren over een juiste route (bijvoorbeeld wanneer schoolse problematiek voorliggender is dan zorgproblematiek).

Mijn werkdagen zijn erg wisselend. Soms komt een aanmelding net bij mij binnen en begin ik vanaf het begin; ik lees het verslag wat gemaakt is tijdens het kennismakingsgesprek met het gezin, noteer welke afspraken er zijn gemaakt en zet ik acties uit voor mijzelf of voor anderen. Een half uur later kan er iemand bellen voor een andere casus en pak ik daarin taken op als dat direct nodig is of heb ik een afspraak voor overleg. Deze afwisseling maakt mijn werk voor mij erg leuk!

Wat spreekt jou aan in onze doelgroep?
Wat mij erg aanspreekt is de mate van duidelijkheid en puurheid. In gesprekken kan er zo een wending komen die ik niet aan zag komen. Dit maakt het contact voor mij leuk en verrassend!

Wat vind je het leukst aan werken bij Slimmerik?
Mijn fijne collega’s! Ik voel mij op mijn gemak en heb met alle collega’s leuk en goed contact. 

Waar ontprikkel jij van?
Ik word blij en rustig als het huis weer opgeruimd/schoon is, ook al vind ik de weg er naartoe niet altijd even leuk haha. Ook ontprikkel ik van knuffelen en wandelen met de hond, serie kijken, sporten, (bord)spellen spelen met een hapje en drankje en ik vind het heerlijk om af en toe een paar dagen weg te gaan met mijn man en hond om tot rust te komen in de natuur.

 

Terug naar overzicht