OV leren reizen met Virtual Reality

31 mei 2024

Vandaag zijn een aantal medewerkers van ons getraind in het in het werken met Virtual OV. Deze VR oplossing kunnen we aanvullend inzetten bij onze specialistische begeleiding & behandeling. We vinden het belangrijk om te blijven innoveren en te kijken hoe we onze hulpverlening nog efficiënter en effectiever in kunnen zetten. Als eerste zorgorganisatie in het noorden van Nederland hebben wij dit toegevoegd aan ons aanbod.

Wat is Virtual OV?
Virtual OV is een Virtual Reality-platform dat is ontwikkeld voor én door neurodivergente mensen, zoals die met autisme, een licht verstandelijke beperking of andere neurologische diversiteit. Het doel van Virtual OV is om ze voor te bereiden op zelfstandig reizen met het Openbaar Vervoer. Met realistische scenario's en begeleide training bouwen deelnemers zelfvertrouwen op en ontwikkelen ze essentiële vaardigheden.

Hiermee vergroten we mobiliteit, bevorderen sociale inclusie en versterken executieve functies. Het resultaat? Zelfstandigheid, kwaliteit van leven en economische kansen.

Uiteraard blijft het oefenen met OV reizen in de praktijk ook nog nodig, maar op deze wijze kunnen we alvast vaardigheden oefenen die ze in de praktijk in kunnen zetten.

Terug naar overzicht