Oudercursus autisme en Geef me de 5

Binnen Slimmerik bieden we vanaf het derde kwartaal van 2024 de oudercursus autisme en Geef me de 5 aan.

De oudercursus is een onderdeel van de behandeling/ specialistische begeleiding waarin de theorie voor ouders/verzorgers aan de praktijk wordt gekoppeld. Ouders/verzorgers leren hierin naar hun kind te kijken door de Autibril. Met behulp van deze manier van kijken en door middel van Video Interactie Analyse Autisme leren we gedrag te koppelen aan de breinwerking van iemand met autisme, rekening houdend met de gezinssituatie waarin hij/zij opgroeit.

Bij deze cursus wordt een basis gelegd die vervolgens bij de ambulante hulpverlening verder op maat gemaakt wordt in de thuissituatie.
De cursus zullen we ook in gaan zetten voor het overbruggen van onze wachttijd. Op deze wijze ontvangen ouders/verzorgers al snel informatie en leren ze vaardigheden die ze direct kunnen toepassen in hun eigen situatie.

Deze cursus is gezamenlijk met andere ouders/verzorgers die hulp ontvangen van Slimmerik. Door deze samenstelling van de groep ontstaat er ook lotgenotencontact met andere ouders/verzorgers.

Let op! De oudercursus Geef me de 5 wordt binnen Slimmerik alléén aangeboden als onderdeel van een hulpverleningstraject bij ons. Wil je een losse cursus Geef me de 5 volgen kijken dan op de website van Geef me de 5.

Website Geef me de 5

Wil je meer informatie over de oudercursus Geef me de 5?

Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen