Onze werkwijze

De ondersteuning van Slimmerik start altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Het kennismakingsgesprek heeft u in de meeste gevallen met de directeur van Slimmerik en vindt plaats bij ons op kantoor of bij u thuis.
Een kennismakingsgesprek kan vaak binnen twee weken plaatsvinden.

 • Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken wij de hulpvraag en bekijken wij wat Slimmerik voor u kan betekenen. 
   
 • Mocht u kiezen voor de ondersteuning van Slimmerik en de verwijzing is rond dan maken we een afspraak voor een intakegesprek. Het is afhankelijk van de wachttijd hoelang het duurt voordat dit plaats kan vinden. Dit intakegesprek wordt gedaan door de vaste begeleider die de ondersteuning gaat bieden. Tijdens dit gesprek worden in overleg doelen die passend zijn bij de hulpvraag opgesteld en met elkaar afgestemd hoe de ondersteuning ingezet gaat worden. Dit intakegesprek is direct de start van het ondersteuningstraject, zonder dat er extra wachttijd tussen zit.
   
 • Na afloop van het intakegesprek stellen wij een ondersteuningsplan op met concrete doelen en de manier waarop wij hier aan gaan werken. Dit ondersteuningsplan wordt met u besproken.
   
 • Wij komen langs op locatie om de gewenste ondersteuning te bieden of de ondersteuning vindt plaats op onze locatie. Wij werken met vaste begeleiders. In de meeste gevallen heeft u maar met één begeleider van Slimmerik te maken en dit is dan ook uw eerste en vaste aanspreekpunt. 
   
 • Tijdens de ondersteuning kunt u alle rapportages/plannen in ons elektronisch cliënten dossier meelezen via een app of website. Wij vinden het belangrijk dat onze ondersteuning transparant is.
   
 • Halverwege het traject en na afloop van de ondersteuning evalueren we het ondersteuningsplan. 

Alle trajecten zijn maatwerk en worden in overleg bepaald.

Al ons personeel werkt volgens dezelfde wetenschappelijke onderbouwde methodiek wat zorgt voor een eenduidige aanpak. 

Heeft u vragen over onze werkwijze?

Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen