Wat doen wij?

Het aanbod van Slimmerik

Bij Slimmerik bieden wij een divers aanbod aan jeugdhulp aan. Door onze brede expertise op het gebied van specialistische begeleiding, diagnostiek en behandeling kunnen wij bij veel hulpvragen van jongeren met autisme en/of hun ouders & verzorgers passende specialistische hulp bieden.

Geef me de 5

Bij al onze hulpverlening maken wij gebruik van de wetenschappelijk onderbouwde methodiek Geef me de 5. Wij zijn officieel licentiehouder en werken sinds 2016 gecertificeerd volgens deze methodiek. Deze methodiek is voor iedere situatie op maat te maken.
Naast deze methodiek zetten we diverse andere bewezen effectieve interventies in.

Informatie Geef me de 5

Opgroeien met autisme

Bij het opgroeien van een kinderen met autisme gaat niet alles vanzelfsprekend. Kinderen met autisme denken op een andere manier. Wanneer deze andere manier van denken maakt dat ze de wereld niet begrijpen dan veroorzaakt dat gedrag dat botst met het gedrag van andere mensen.

Iedereen is uniek! Ook mensen met autisme zijn allemaal anders en hun autisme uit zich op verschillende manieren. Dat er zo’n breed spectrum aan uitingsvormen bestaat komt doordat de verstoring in het brein die autisme veroorzaakt op verschillende plekken in de hersenen kan plaatsvinden. De optelsom van de specifieke verstoringen die iemand heeft in het brein vormt het beeld dat iemand in zijn gedrag laat zien. 
Daarnaast speelt de gehele context waarin een kind opgroeit een grote rol in hoe autisme tot uiting komt. Dat maakt iedereen en elke situatie uniek en vraagt om een specifieke aanpak op maat. 

Slimmerik biedt specialistische jeugdhulp bij autisme, die altijd op maat gemaakt wordt.

Onze werkwijze

Wil je meer informatie over ons aanbod?

Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen!