Wat doen wij?

Het aanbod van Slimmerik

Bij Slimmerik bieden wij een divers aanbod aan ondersteuningsvormen aan. Alle ondersteuningsvormen zijn ontstaan vanuit hulpvragen uit de praktijk en daarom sluiten ze goed aan bij de ondersteuningsbehoefte die jongeren met autisme en/of hun ouders & verzorgers hebben.

Geef me de 5

Bij al onze ondersteuning maken wij gebruik van de wetenschappelijk onderbouwde methodiek Geef me de 5. Wij zijn officieel licentiehouder en werken sinds 2016 gecertificeerd volgens deze methodiek. Naast deze methodiek zetten we diverse andere bewezen effectieve interventies in.

Informatie Geef me de 5

Opgroeien met autisme

Bij het opgroeien van een kinderen met autisme gaat niet alles vanzelfsprekend. Kinderen met autisme denken op een andere manier. Wanneer deze andere manier van denken maakt dat ze de wereld niet begrijpen dan veroorzaakt dat gedrag dat botst met het gedrag van andere mensen.

Iedereen is uniek! Ook mensen met autisme zijn allemaal anders en hun autisme uit zich op verschillende manieren. Dat er zo’n breed spectrum aan uitingsvormen bestaat komt doordat de verstoring in het brein die autisme veroorzaakt op verschillende plekken in de hersenen kan plaatsvinden. De optelsom van de specifieke verstoringen die iemand heeft in het brein vormt het beeld dat iemand in zijn gedrag laat zien. Dat maakt iedereen uniek en vraagt om een specifieke aanpak op maat. 

Slimmerik biedt specialistische ondersteuning bij autisme aan die altijd op maat gemaakt wordt.

Onze werkwijze

Wilt u meer informatie over ons aanbod?

Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen!