Ambulante gezinsondersteuning

Bij het opgroeien van een kind of jongere met (kenmerken van) autisme en eventuele bijkomende diagnoses gaat niet alles vanzelfsprekend.

Als opvoeder kunt u voor moeilijke situaties komen te staan.

Slimmerik biedt systemische en praktische gezinsondersteuning bij de opvoeding van uw kind(eren). Deze ondersteuning vindt altijd bij u thuis plaats. Wij bieden praktische handvatten en gaan altijd terug naar de oorzaak van het gedrag van het kind of jongere. Om het gedrag beter te begrijpen kunnen wij u of het kind of jongere psycho-educatie over autisme geven.

Tijdens onze ondersteuning kunnen wij gebruik maken van Video Interactie Begeleiding om samen met u de situaties te bekijken en vanuit daar te kijken naar oplossingen. Dit doen wij met behulp van de Geef me de 5 methodiek. Met deze methodiek willen wij het kind of jongere zo zelfstandig mogelijk maken en zorgen voor basisrust in uw gezinssituatie.

Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken wij de hulpvragen. Na de uitgebreide intakefase stellen wij het ondersteuningsplan op. Tijdens de gezinsondersteuning werken wij aan de opgestelde doelen middels de Geef me de 5 methodiek en eventuele andere erkende interventies. Wij komen bij u langs en geven u tijdens de gezinsondersteuning praktische handvatten waarmee u vervolgens zelf verder kunt.
De lengte van een traject is altijd maatwerk en dit wordt in overleg vastgesteld.

Tijdens deze gezinsondersteuning kunnen wij ook uitleg geven over autisme aan overige gezinsleden zoals broers en zussen om er op die manier voor te zorgen dat er meer begrip ontstaat.

Als er in de gezinssituatie intensievere hulp nodig is dan bieden wij intensieve ambulante gezinsbehandeling.

Intensieve ambulante gezinsbehandeling

Wilt u meer informatie over onze ambulante ondersteuning?

Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen