Overzicht boeken Geef me de 5

Geef me de 5 vierkant .jpg

De methodiek Geef me de 5 is voortdurend in ontwikkeling en heeft sinds het eerste boek 'Geef me de 5' diverse andere boeken geschreven en uitgegeven.

De methodiek is in de praktijk ontstaan en is heel concreet en voor iedereen toepasbaar. Inmiddels zijn er bijna 100.000 exemplaren van het eerste boek verkocht. Voor duizenden ouders is dit hét handboek voor rust in hun leven!

Als licentiehouder tonen wij ter informatie alle boeken van Geef me de 5 op onze website. Via de link bij het boek kun je het boek direct bestellen bij de juiste webshop.

De bestelling en betaling gaat niet via ons, maar rechtstreeks via de bestelsite waar je via de link terecht komt. Voor vragen over de producten of over je bestelling kun je rechtstreeks met de webshop contact opnemen.

Geef me de 5

Een kind met autisme begeleiden en opvoeden, HOE doe je dat? Geef me de 5 is het boek voor jou als je op zoek bent naar concrete handvatten als ouder, leerkracht of hulpverlener. Het heeft zich al jaren bewezen; er zijn al ruim 100.000 exemplaren verkocht. 

Het boek is geschreven vanuit de behoefte van het kind met autisme. Je leert de  auti-bril  opzetten en het gedrag van het kind echt begrijpen. Hiernaast leer je aan de hand van de 5 onderdelen  wie, wat, waar, wanneer en hoe, duidelijkheid aan te brengen. Duidelijkheid aanbrengen kun je doen in zowel  structuur  als in hoe je  communiceert  met het kind. Deze beide aspecten komen in het boek aan bod. 

Dit boek is zo uniek omdat velen je vertellen wat ASS is, maar niet hoe je dit moet aanpakken. Colette is de enige die je vertelt  HOE  je dit moet doen. 

Let op: de CD-rom wordt niet meer geleverd. 

Bestel dit boek:

Auti-communicatie

Auti-communicatie is communicatie die is afgestemd op de specifieke manier waarop mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) informatie verwerken en communiceren. Door het gebruik van Auti-communicatie ontstaat er begrip en respect en daarmee positief contact, met als gevolg: ontwikkeling. Auti-communicatie is uitstekend geschikt en toepasbaar voor elke leeftijd en intelligentie, voor iedereen met autisme en voor iedereen die duidelijkheid nodig heeft. 

Auti-communicatie is niet alleen voor, maar ook samen met mensen met ASS ontwikkeld. Het is een heel praktisch boek, dat iedereen in staat stelt zich de Auti-communicatie eigen te maken. Dit boek is beslist een aanrader voor iedereen die werkt in het onderwijs, de zorg of psychiatrie, maar ook voor ouders en de ervaringsdeskundigen zelf. 

Bestel dit boek:

Dit is autisme

'Dit is autisme’ van Colette de Bruin is de langverwachte opvolger van ‘Geef me de 5’ en ‘Auti-communicatie’. In ‘Dit is autisme’ wordt de praktische methodiek van Geef me de 5 wetenschappelijk onderbouwd door dr. Fabienne Naber. Geef me de 5 heeft voor alle herkenbare problemen bij autisme een praktische oplossing, want de Bruin en Faber weten waar de verstoring in het brein zich bevindt. Dit maakt ‘Dit is autisme’ dan ook uniek. Wie dit boek leest, zal door de herkenbare momenten en de bijbehorende wetenschappelijke onderbouwing dan ook vaak een ‘aha-ervaring’ hebben. Je krijgt hierdoor direct nieuwe inzichten in de omgang met iemand met autisme.

Bestel dit boek:

Draaikolken in Luna's hoofd

Streepjesserie Geef me de 5 deel 1

Als iets nog niet duidelijk is voor Luna, blijft ze er maar over nadenken. Haar hoofd raakt overvol van allerlei gebeurtenissen op een dag. Zo vol, dat niets meer lukt. 

Gelukkig weet mama hoe ze die woeste draaikolken tot rust kan brengen. Samen sluiten Luna en mama alle openstaande mappen. Ze bedenken slimme plannetjes, zodat Luna weet wat ze de volgende keer kan doen. 
Luna leert hoe haar hoofd werkt en hoe zij zelf kan herkennen en voorkomen dat haar hoofd vol raakt. Dat is handig!  

 • Een boekje om zelf of samen te lezen. 
 • Ontwikkeld door experts op het gebied van autisme. 
 • Helpend voor iedereen die dit streepje – een vol hoofd hebben – herkent. 
 • Informatief en met praktische tips. 
 • Geschikt voor kinderen 6 - 12 jaar. 
Bestel dit boek:

Prinses Anna in de blote billen

Streepjesserie Geef me de 5 deel 2

Anna is altijd vrolijk, behalve als ze zich moet aankleden. Dan wordt ze boos. Gewone kleren vindt ze maar stom. Ze wil alleen prinsessenjurken aan. 
Wat is er aan de hand? Waarom wil Anna zelfs geen onderbroek aan? En hoe moet dat als ze straks weer naar school gaat? Ze zal toch ooit gewone kleren moeten dragen? 

 • Een boekje om zelf of samen te lezen. 
 • Ontwikkeld door experts op het gebied van autisme. 
 • Helpend voor iedereen die dit streepje – overgevoelig reageren op naden en labeltjes – herkent. 
 • Informatief en met praktische tips. 
 • Geschikt voor kinderen van 3 - 9 jaar 
Bestel dit boek:

Bram kan het zelf

Streepjesserie Geef me de 5 deel 3

Bram kan reuzegoed slimme en creatieve plannen bedenken. Hij is hier vaak zo druk mee, dat hij vergeet wat hij eigenlijk moet doen. Als Bram zich moet klaarmaken voor school, is dat natuurlijk niet handig.  

Om hem te helpen, maakt mama samen met Bram een duidelijk plaatje voor elke taak die hij ’s ochtends moet doen. Zo weet Bram precies wat hij moet doen, hoe, waar, wanneer en met wie. ‘Deze plaatjes maken een snelweg in je hoofd,’ legt papa uit. Nu kan Bram alle taken zelf én is hij op tijd klaar. 

 • Een boekje om zelf of samen te lezen. 
 • Ontwikkeld door experts op het gebied van autisme. 
 • Helpend voor iedereen die dit ‘streepje’ – snel afgeleid zijn – herkent. 
 • Informatief en met praktische tips. 
 • Geschikt voor kinderen van 6 - 12 jaar
Bestel dit boek:

Psycho-educatie Dit is autisme

Uitleg in beeld 1

‘Psycho-educatie Dit is autisme’ is speciaal ontwikkeld om in eenvoudige bewoordingen uit te leggen wat autisme is. Een must have voor ouders en voor professionals uit de zorg en het onderwijs die dagelijks te maken hebben met mensen met autisme. Deze uitgave is gebaseerd op het boek ‘Dit is autisme - Van hersenwerking tot gedrag’ en de kennis uit de boeken ‘Geef me de 5’ en ‘Auti-communicatie’. 
Iemand met autisme reageert soms anders dan verwacht. Wat de oorzaak daarvan is, kun je uitleggen aan de hand van de illustraties in dit boek. De onderschriften geven in het kort weer wat er op de illustratie te zien is. Neem de ander mee in een reis door het brein en geef uitleg over de acht storingen. Stap voor stap wordt duidelijk hoe deze storingen de informatieverwerking belemmeren en wat de gevolgen daarvan zijn. Met deze uitleg vergroot je het begrip en respect voor het denken en doen van mensen met autisme. 

Bestel dit boek:

De aanpak bij autisme

Uitleg in beeld 2

Geef me de 5 is dé methodiek voor de omgang met mensen met autisme. Je kijkt naar gedrag, zoekt de oorzaak en stemt daar de aanpak op af. 
Het boek ‘De aanpak bij autisme’ schetst een beknopt en helder overzicht van alle technieken en methoden die onderdeel zijn van de Geef me de 5-aanpak. Van structuur tot Auti-communicatie en van de basisaanpak tot het aanpakken of voorkomen van specifieke problemen. 
Een handig naslagwerk voor iedereen die de methodiek kent en ermee werkt. Alle onderdelen die in dit boek worden beschreven, zijn uitgebreid toegelicht in de boeken 'Geef me de 5' en 'Auti-communicatie'". Meer informatie over de storingen in informatieverwerking vind je in het boek 'Dit is autisme'. 

Bestel dit boek:

Mick

Met behulp van dit boekje kan de volwassene op een eenvoudige wijze autisme uitleggen aan het kind zelf, zijn broertje of zusje, maar ook aan zijn leeftijdsgenootjes. Na het lezen van dit boekje kan het gedrag van het kind met autisme gekoppeld worden aan Micks verhaaltjes. Hierdoor wordt het herkenbaar en ontstaat er begrip. 
In het eerste deel van dit boekje staat het waarnemen in puzzelstukjes van een kind met autisme centraal. Wanneer er te veel of onduidelijke informatie binnenkomt, kan het kind dit niet verwerken. Na puzzeltijd, als alle puzzelstukjes zijn verwerkt, is alles weer duidelijk. 

In het tweede deel staan vaste patronen in spel centraal. Vaak heeft een kind met autisme een eigen wijze van spelen. Wanneer een ander kind dit spel verstoort, kan paniek hiervan het gevolg zijn. Regels helpen het kind het spel te begrijpen. 

Bestel dit boek:

De ziekte van onduidelijkheid

Door Evelien Bleeker en Colette de Bruin 

Evelien Bleeker heeft de ziekte van onduidelijkheid, ook wel autisme genoemd, en woont in een zorginstelling. Als gevolg van haar autisme neemt ze de wereld waar als een verzameling losse puzzelstukjes. Dit verwart haar zo dat ze regelmatig in paniek raakt. De enige taal die ze daarvoor tot haar beschikking heeft, is agressie. Iets dat ze niet wil, maar wat haar telkens overvalt. 

Dit boek is een indringend verslag van haar strijd tegen paniek en dwang. Wie Eveliens verslag leest voelt zich meegenomen in een wereld die chaotisch en vreemd, maar tegelijk vaak verrassend herkenbaar is. 

Het is voor Evelien noodzakelijk honderd procent duidelijkheid van haar omgeving te vragen. Dit doet ze door middel van Geef me de 5. Colette de Bruin treedt in dit boek op als tolk tussen Evelien en de lezer. In korte fragmenten geeft zij aan hoe de hulpvraag van Evelien in de praktijk kan worden uitgelegd en hoe begeleiders hiermee om kunnen gaan. Daarmee maakt ze de ‘gebruiksaanwijzingen’ van Evelien begrijpelijk en praktisch uitvoerbaar. 

Bestel dit boek:

Wil je meer informatie over Geef me de 5?

Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen