Onze wachttijden
Bij Slimmerik streven wij ernaar om onze wachttijd zo kort mogelijk te houden. Wij vinden het belangrijk dat er zo snel mogelijk hulp ingezet kan worden wanneer hier om gevraagd wordt.
Na de aanmelding verschilt de wachttijd per periode. Het kan voorkomen dat de wachttijd langer is. Dit is soms lastig in te schatten omdat wij niet altijd op voorhand kunnen inschatten wanneer er een traject afgerond kan worden en hoeveel aanmeldingen wij in een bepaalde periode krijgen.
Mocht er een lange wachttijd zijn dan adviseren wij om op zoek te gaan naar een andere zorgaanbieder.
- Wachttijd bij een wijk- of gebiedsteammedewerker als verwijzer:
De wachttijd gaat pas in als het kennismakingsgesprek is geweest en er overeenstemming is met de hulpvragers & verwijzer over de in te zetten zorg. Op dat moment is de aanmelding definitief. Zodra we willen gaan starten met de zorg moeten wij de beschikking van de gemeente (301-bericht) ondertussen hebben ontvangen, eerder kunnen wij helaas niet starten. Als de beschikking nog niet binnen is dan kan dit het vervelende gevolg hebben dat er andere jeugdigen en/of gezinnen voorgaan en de wachttijd daardoor langer wordt.
- Wachttijd bij verwijzingen van (huis)artsen/ gecertificeerde instellingen:
Voor deze verwijzingen geldt dat de wachttijd start zodra het kennismakingsgesprek is geweest, de officiële verwijzing bij ons binnen is en er daarnaast overeenstemming is met de hulpvragers over de in te zetten zorg. Op dat moment is de aanmelding definitief.
Zodra we willen gaan starten met de zorg moeten wij de definitieve beschikking (301-bericht) ondertussen hebben ontvangen, eerder kunnen wij helaas niet starten. Dit betekent concreet dat de gemeente officieel toestemming geeft voor de in te zetten zorg. Als de beschikking nog niet binnen is dan kan dit het vervelende gevolg hebben dat er andere jeugdigen en/of gezinnen voorgaan en de wachttijd daardoor langer wordt.
Bij gecertificeerde instellingen kunnen er in uitzonderlijke situaties andere afspraken gemaakt worden qua duur van de wachttijd als een situatie hierom vraagt.
- Wachttijd bij onderaannemerschap door andere zorgpartners:
Hierbij geldt dat de wachttijd pas start zodra er een kennismakingsgesprek is geweest, overeenstemming is met de hulpvragers over de in te zetten zorg en een schriftelijk akkoord van de hoofdaannemer hebben. Op dat moment is de aanmelding definitief.
We kunnen pas starten met de zorg zodra we de officiële opdracht van de hoofdaannemer door middel van een ondertekende overeenkomst hebben ontvangen. Als de overeenkomst nog niet binnen is dan kan dit het vervelende gevolg hebben dat er andere jeugdigen en/of gezinnen voorgaan en de wachttijd daardoor langer wordt.
Wij zijn ons er van bewust dat we op dit moment, mede door de vele aanmeldingen, een langere wachttijd hebben dan gebruikelijk. Wij streven ernaar om deze in de komende periode weer te kunnen verkorten.
Bij bepaalde ondersteuningsvormen start er een aantal keer per jaar een groep. Dit omdat we met een vaste groep willen starten en eindigen. Wil je de startdatums van deze groepen weten dan kun je contact met ons opnemen.
Op de website beschikbaarheidswijzer kun je de actuele wachttijden vinden van alle jeugdhulporganisaties in Friesland.