De missie & visie van Slimmerik

 

Met onze organisatie willen wij zo veel mogelijk kinderen en jongeren met autisme en hun gezin van overleven naar leven helpen. 
- Erik Velstra, directeur Slimmerik

Wie Slimmerik opzoekt in het woordenboek komt uit bij de betekenis:  "Iemand die slim, vindingrijk is."

Bij Slimmerik gaan wij er vanuit dat iedereen met autisme, ongeacht leeftijd of intelligentie, slim is.
Mensen met autisme zijn vaak erg vindingrijk in het bedenken van plannen/manieren om te (over)leven in onze maatschappij. Daarnaast is slim zijn ook vaak te gebruiken als interne motivatie om iemand nieuwe dingen te leren, want wie wil er niet slim zijn?

De voornaam van directeur Erik Velstra van Slimmerik zit verweven in de naam van de organisatie en met onze organisatie willen wij zo veel mogelijk kinderen en jongeren met autisme en hun gezin van overleven naar leven helpen en ervoor zorgen dat ze zo zelfstandig mogelijk kunnen leven.

Het logo van Slimmerik illustreert 2 poppetjes die op gelijke hoogte staan en als een puzzel verbonden zijn. Dit staat voor:

 "Als hulpvrager sta jij centraal en wij staan naast je. We sluiten aan bij wat jij nodig hebt en samen werken we aan doelen waarbij we veel waarde hechten aan een goede verbinding die gebaseerd is op vertrouwen."

Slimmerik is officieel licentiehouder van de internationaal erkende en omarmde methodiek Geef me de 5®. Wij werken vanuit de kernwaarden van Geef me de 5.
De kernwaarden zijn: toewijding, gedrevenheid, respect, innovatie en doelmatigheid.

  • Toewijding: Wij werken met grote zorg en aandacht. Wij vinden het belangrijk om de tijd te nemen voor de cliënt en zijn omgeving. Wij voelen ons erg verantwoordelijk voor de hulp die wij bieden en houden onszelf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen ons werkveld.
  •  
  • Gedrevenheid: Wij geloven in de methodiek Geef me de 5 in combinatie met de andere effectieve interventies de we inzetten en zien het als onze passie om kinderen en jongeren met autisme van overleven naar leven te helpen.
  •  
  • Respect: Wij gaan respectvol om met de cliënt en zijn omgeving. Wij werken vanuit een positieve basishouding.
  •  
  • Innovatie: Bij Slimmerik blijven wij actueel door scholing en proberen wij onze grenzen te verleggen en steeds nieuwe dingen te ontwikkelen en uit te proberen.
  •  
  • Doelmatigheid: Wij werken altijd vanuit een doel. Alle hulp die wij bieden begint met het starten van doelen en deze worden tijdens en na de begeleiding en/of behandeling geëvalueerd.