Even voorstellen: Aty Steenstra

13 juli 2023

In onze rubriek ''Even voorstellen'' stellen wij maandelijks een collega voor doormiddel van een kort interview. Vandaag trappen we af met onze collega Aty Steenstra.

Wie ben je en wat is je functie binnen Slimmerik?
Mijn naam is Aty Steentra en ik werk als Orthopedaoog-generalist/Regiebehandelaar bij Slimmerik. 

Hoe ziet een werkdag als Orthopedagoog-generalist/Regiebehandelaar bij Slimmerik eruit?
Mijn werkzaamheden zijn erg gevarieerd en uitdagend, wat voor mij een fijne combinatie is. Als eerste voer ik samen met mijn collega Martin Tromp kennismakingsgesprekken. Tijdens deze gesprekken luisteren wij naar het verhaal van het gezin en samen maken wij een inschatting in hoeverre wij als Slimmerik het gezin hulp kunnen bieden. Daarnaast geef ik een aantal leuke ambulant hulpverleners werkbegeleiding waarin we samen casuïstiek bespreken en bekijken we wat er nodig is, met als doel dat de jeugdige en het gezin mooie stappen vooruit kunnen zetten. Daarbij komt het geregeld voor dat het van belang is dat ik aansluit bij MDO’s (multidisciplinair overleg), zodat ik samen met andere partijen (school, andere hulporganisaties, gebiedsteam e.d.) en het gezin kan meedenken wat een juiste richting is qua hulp. 

Verder heb ik een groot aandeel in de classificerende diagnostiek. Als cliënten graag willen weten hoe hun gedrag geduid kan worden, bijvoorbeeld ‘’is er bij mij sprake van ASS?’’, dan wordt er een onderzoekstraject met het gezin opgestart. Dit doe ik echter nooit alleen maar altijd samen met één of twee collega- orthopedagogen. 

Een onderzoekstraject bestaat gewoonlijk uit een gesprek met ouders/verzorgers over de ontwikkeling van hun kind en twee individuele afnames met de jeugdige. Voor het onderzoek wordt ook contact gezocht met de school van de jeugdige, omdat we graag de gehele context van de jeugdige meenemen. Hiervoor volgt een telefonisch interview met de leerkracht, een observatie in de klas en wordt de leerkracht gevraagd om een aantal vragenlijsten in te vullen. Als alle gegevens verzameld zijn, wordt er een rapport opgesteld en deze teruggekoppeld aan het gezin en de school (mits het gezin daar toestemming voor geeft). 

Naast mijn werkzaamheden voor de classificerende diagnostiek, speel ik ook een rol bij de behandelvormen van Slimmerik. Dat zijn IAG (Intensieve Ambulante Gezinbehandeling) en de Thuiszitters. Met mijn collega Rudie de Vries heb ik bijvoorbeeld wekelijks overleg over gezinnen die IAG ontvangen en bekijk ik samen met hem hoe we gezinnen zo passend mogelijk kunnen helpen op basis van de opgestelde doelen. Ook heb ik een rol in de doorontwikkeling van IAG. Tot slot neem ik deel aan de tweewekelijkse orthopedagoog-overleggen, waarin we als orthopedagogen samen met Erik Velstra verschillende inhoudelijke onderwerpen bespreken en hoe we bepaalde inhoudelijke besluiten kunnen borgen. Kortom een zeer gevarieerde baan.

Dat klinkt zeker als een gevarieerde baan, jouw dagen zijn nooit hetzelfde! En wat spreekt je aan in onze doelgroep?
De doelgroep vind ik heel puur, betrouwbaar en vooral prachtige, mooie, unieke mensen met een speciale breinwerking.

Wat vind je het leukst aan werken bij Slimmerik?
Ik ben enorm blij met alle collega’s die binnen Slimmerik werken. Ze zijn enthousiast, open, leergierig, nieuwsgierig en ook nog gezellig. Verder houd ik enorm van de visie die Slimmerik uitdraagt.

Dankjewel voor je mooie antwoorden. Dan nog een laatste vraag. Welk kenmerk die bij ASS kan horen herken jij bij jezelf?
Dat is een leuke vraag. Ik ben een type die erg graag mijn was aan de wasmolen heel gestructureerd ophangt. De wasmolen heeft 4 kanten. Aan de ene kant hang ik de broeken, de andere kant de shirts, de derde kant de handdoeken en de laatste kant de onderbroeken en de sokken. Alles door elkaar hangen is voor mijn geen optie. Als ik alles netjes heb opgehangen, heb ik altijd een voldaan gevoel (behalve als het opeens gaat regenen,…..).

Ben je na het lezen van het interview enthousiast geworden over werken bij Slimmerik en Aty haar werkzaamheden?
Bekijk dan snel onze vacature via deze link: https://www.slimmerik-ondersteuning.nl/over-ons/vacatures

Je kunt nog reageren tot en met 18 juli 2023. 

Terug naar overzicht