Nieuwe coronamaatregelen

24 februari 2021

Nieuwe maatregelen n.a.v. persconferentie op 23 februari 2021.

Beste cliënten en ouders/verzorgers,

Gisteravond was er weer een persconferentie over de maatregelen met betrekking tot het Coronavirus. Zoals aangekondigd in de nieuwsbrief van 4 februari informeer ik u graag door middel van deze brief over de wijzigingen n.a.v. de nieuwe maatregelen.

Zoals u van ons gewend bent zullen we dit bericht wederom via zoveel mogelijk kanalen verspreiden, hierdoor kan het voorkomen dat u dit bericht vaker ontvangt.

Zoals ik in de vorige nieuwsbrief heb vermeld starten de maatjesgroepen van kinderen tot en met 12 jaar vanaf maandag 1 maart. Wij hebben ervoor gekozen om te starten na de voorjaarsvakantie, omdat we graag een goede start willen maken. Dat betekent dat de maatjesgroepen vanaf aankomende week weer fysiek zullen plaatsvinden op onze locatie. De maatjesgroep van de maandagmiddag start één week later op 8 maart.

Uiteraard laten wij de keuze aan u over als ouder(s)/ verzorger(s) of u wilt dat uw kind weer komen gaat. Wij kunnen garanderen dat we de kans op besmetting zo klein mogelijk maken, maar niet dat er geen besmetting plaats zal vinden. Wij volgen de RIVM-adviezen hierin. Dat betekent dat als een kind ziek is hij/zij niet naar de maatjesgroep kan komen, we alle hygiëne maatregelen toepassen en ook willen dat de kinderen die gebracht worden, buiten worden afgezet en de volwassenen niet naar binnen komen op ons kantoor.

Maatjesgroepen/ pubermeidengroepen voor kinderen ouder dan 12 jaar gaan we ook weer fysiek starten, nu gisteren is aangekondigd dat de middelbare scholen ook weer (deels) opengaan. Alle kinderen en begeleiders zullen de 1,5 meter afstand van elkaar hanteren en daarnaast ook alle overige maatregelen. De begeleiders zullen contact met u en uw kind opnemen om af te spreken wanneer de eerste keer weer zal zijn.

De maatregelen voor de opvoedondersteuning blijven voorlopig ongewijzigd. Hieronder de uitleg zoals beschreven in de vorige nieuwsbrief.
De overige maatregelen van de lockdown blijven voorlopig nog geldig. Het besmettingsgevaar is voor volwassenen groter dan bij kinderen en daarom vraagt dit om andere keuzes. Onze ambulante opvoedondersteuning aan ouders/verzorgers blijven wij zoveel mogelijk op afstand via beeldbellen doen. Mocht het niet voldoende zijn dan zullen we in overleg kijken hoe de ondersteuning dan wel vormgegeven kan worden. De opvoedondersteuning zou bijvoorbeeld op onze locatie kunnen op 1,5 meter afstand en misschien is hiervoor ook een mogelijkheid bij u thuis. Dit gaat altijd in overleg en alleen als het niet anders kan. In overleg is er veel maatwerk mogelijk en dit gebeurt op dit moment ook al volop.

Ambulante ondersteuning van kinderen en jongeren is ook al steeds in overleg met u gegaan. We hebben al redelijk wat kinderen en jongeren opgezocht en buiten gewandeld en gesproken. Dit is altijd maatwerk en we doen wat nodig is. De ondersteuning van kinderen en jongeren is ook mogelijk op onze eigen locatie. Hierbij geldt ook weer de regel dat als ze gebracht worden, ze buiten worden afgezet en de volwassenen niet naar binnen komen op ons kantoor.

De naschoolse ondersteuning voor de jongeren van 12 tot 18 jaar starten we ook weer volledig op nu we weten dat de middelbare scholen ook weer (deels) opengaan. Dat betekent dat alle jongeren vanaf maandag 1 maart weer welkom zijn op onze locatie op de middagen dat hij/zij normaal ingepland is. De begeleiders van de naschoolse ondersteuning hebben deze week vakantie en zijn daardoor niet bereikbaar. Mocht u vragen hebben over op welke middagen uw kind ingepland staat, dan kunt u telefonisch contact opnemen met onze administratie. We hopen iedereen vanaf komende week weer te zien.

De thuiszitterstrajecten zijn de afgelopen periode gewoon doorgegaan op onze locatie en dit zal de komende tijd ook op dezelfde manier verder gaan.

Op onze locatie is het gewenst dat iedereen vanaf 12 jaar een mondkapje draagt. Voor jongeren die vanwege goede redenen geen mondkapje kunnen/willen dragen stellen wij dit niet verplicht. Een mondkapje hoeft alleen gedragen te worden tijdens het lopen door het pand. Tijdens het zitten mag hij af.

Onze bereikbaarheid is zoals altijd 5 dagen per week van 9.00 – 17.30 uur. We zijn bereikbaar op ons algemene nummer: 058- 845 95 74. Nogmaals, schroom niet om te bellen, wij helpen graag!

Mocht er crisis zijn dan kunt u ook altijd contact opnemen met spoed4jeugd op telefoonnummer 0800- 7763345. Ga voor meer informatie naar: www.spoed4jeugd.nl

We zijn blij dat we steeds weer meer dingen fysiek kunnen gaan doen en tegelijkertijd is het virus nog steeds aanwezig. De kans op een besmetting kunnen we helaas niet uitsluiten, maar we zullen er wel alles aan doen om het te voorkomen. Dit betekent dat we streng de RIVM-richtlijnen zullen blijven hanteren.

Als u naar aanleiding van deze brief vragen heeft, dan kunt u altijd contact opnemen met mij.

Met vriendelijke groet,

Erik Velstra Directeur Slimmerik

Terug naar overzicht