Lisa Kamstra

Lisa Kamstra5.jpg
  • Functie: Autismedeskundige / Systeem Therapeutisch Medewerker
  • E-mail: lisa@slimmerik-ondersteuning.nl
  • Telefoonnummer: 058-845 95 74/ 06-147 24 858
  • SKJ geregistreerd jeugd- en gezinsprofessional 100026350

Mijn naam is Lisa Kamstra en ik woon samen met mijn vriend, zoon en onze kat Moos in een fijn dorp in Friesland. Je kunt mij binnen Slimmerik tegenkomen als autismedeskundige bij jullie thuis of tijdens het kennismakingsgesprek op kantoor in Leeuwarden. Naast mijn functie als autismedeskundige mag ik namelijk nog een aantal andere leuke taken uitvoeren binnen Slimmerik. Zoals onder andere het voeren van kennismakingsgesprekken samen met een collega. Hieronder kun je eerst verder kennismaken met mij. 

Welke ervaring heb je in je rugzak gestopt voor je bij Slimmerik aan de slag bent gegaan?
Voordat ik in de hulpverlening aan de slag ben gegaan heb ik de hbo-opleiding Pedagogiek afgerond. Tijdens deze opleiding en in de jaren daarna heb ik gewerkt met kinderen en jongeren met verschillende ondersteuningsbehoeften. Ik ben onder andere werkzaam geweest binnen het onderwijs en de kinderopvang. Daar heb ik kinderen en jongeren met de diagnose ASS mogen ondersteunen. Daarna ben ik een aantal jaar werkzaam geweest als allround hulpverlener binnen de residentiële jeugdhulp bij een organisatie in Leeuwarden. De doelgroep binnen deze organisatie betrof meisjes in de leeftijd van 11 tot 16 jaar met uiteenlopende (complexe) hulpvragen. 

Wat heeft je doen besluiten bij Slimmerik te komen werken?
Tijdens mijn werk als allround hulpverlener merkte ik dat jongeren met de diagnose ASS niet volledig tot hun recht kwamen. Ik heb ervaren dat deze jongeren op een woongroep niet altijd de ondersteuning kregen die zij nodig hadden en verdienden. Ik merkte dat ik graag meer voor deze doelgroep wilde betekenen. Slimmerik sprak mij aan omdat er hulp geboden wordt in de veilige en vertrouwde omgeving van de jongeren. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een gerichte, effectieve en praktische methodiek. Er wordt binnen Slimmerik uitgegaan van mogelijkheden, zowel voor de cliënten als voor de medewerkers. Dat ik daarnaast ook nog zo’n fijn team collega’s om mij heen heb maakt dat ik helemaal op mijn plek zit!

Welke eigenschap (of welke spreuk) kenmerkt jou als hulpverlener/persoon?
Dit blijft toch lastig om over jezelf te zeggen. Ik krijg vaak terug dat ik snel contact maak met mensen doordat ik van nature rustig en open ben. Ik denk dat zowel cliënten als collega’s zich snel op hun gemak voelen bij mij. Verder vind ik positiviteit en een ontspannen sfeer belangrijk en kan ik mij vinden in het motto ‘’een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!’’. 

Als hulpverlener hoop ik te bereiken dat de draagkracht en draaglast binnen het gezin weer in balans komt waardoor er weer ruimte ontstaat voor ontspanning.
- Lisa Kamstra, Autismedeskundige 

Wat hoop je te bereiken in je werk?
Ik vind het belangrijk dat jongeren en hun ouders, maar ook collega’s, zich op hun gemak blijven voelen bij mij. Vanuit open contact hoop ik dat er vertrouwen ontstaat. Als hulpverlener hoop ik te bereiken dat de draagkracht en draaglast binnen het gezin weer in balans komt waardoor er weer ruimte ontstaat voor ontspanning. Ik hoop voor een andere kijk op de situatie te kunnen zorgen waardoor er weer een stip op de horizon verschijnt. Een kleine aanpassing kan al een groot verschil maken.

Waar ben je in je vrije tijd zoal te vinden?
In mijn vrije tijd doe ik veel verschillende dingen. Allereerst onderneem ik graag leuke dingen met mijn gezin. Fotograferen vind ik heel leuk om te doen en laat mijn zoon nou toevallig een zeer geschikt model zijn. Naast uitjes met mijn gezin geniet ik ook erg van samenzijn met vrienden en familie. Ik vul mijn weekenden dan ook geregeld met een gezellige lunch, een avondje uit, spelletjes doen of uren kletsen met vriendinnen. Om die sociale batterij te kunnen opladen vind ik het fijn om te sporten (hardlopen of een groepsles in de sportschool), serie te kijken of een boek te lezen. 

Welke gewoonte zou je graag af willen leren of juist eigen willen maken? 
​Zoals je hierboven kunt lezen wil ik nogal veel in meestal veel te weinig tijd. Ik reken mijzelf echter vaak rijk aan tijd. Dit resulteert dan vaak in een race tegen de klok. Ik zou het mij eigen willen maken om een realistische planning te maken en wat meer in het moment te leven. Waardoor ik mij minder hoef te haasten en ik minder het gevoel heb dat de dagen aan mij voorbijvliegen. 
Wat ik graag af zou willen leren is mijn ‘’wimpertic’’. Mensen die mij goed kennen weten dat ik vaak aan mijn wimpers zit, dit is een soort herhalende handeling wanneer ik mij concentreer of wanneer ik moe ben.

 

Verder kennismaken?

Contact