Lisa Kamstra

Slimmerik253.jpg
  • Functie: Autisme deskundige
  • E-mail: lisa@slimmerik-ondersteuning.nl
  • Telefoonnummer: 058-845 95 74/ 06-147 24 858
  • SKJ geregistreerd jeugd- en gezinsprofessional 100026350

Tijdens mijn opleiding pedagogiek en in de jaren daarna heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van kinderen en jongeren met verschillende ondersteuningsbehoeften. Ik ben onder andere werkzaam geweest binnen het onderwijs en daar heb ik kinderen en jongeren met ASS mogen ondersteunen. Daarna ben ik twee jaar werkzaam geweest als allround hulpverlener binnen een zorginstelling in Leeuwarden. 

De afgelopen jaren heb ik veel gebruik mogen maken van de methode Geef me de 5 en heb ik ervaren dat kinderen en jongeren met ASS hier baat bij hebben. 
- Lisa Kamstra, Autisme deskundige 

Hier was ik begeleider op een groep van negen jongeren in de leeftijd van 11 tot 16 jaar met complexe hulpvragen die wegens verschillende redenen niet meer thuis konden wonen. Hierdoor heb ik zowel in groepsverband als één op één begeleiding geboden. Ook was ik hier mentor van verschillende jongeren. Vanwege mijn ervaring en affiniteit met kinderen met ASS, ben ik voornamelijk mentor geweest van jongeren met ASS problematiek binnen deze zorginstelling. Echter ben ik van mening dat het voor kinderen en jongeren met ASS op een woongroep soms te onrustig en onveilig is wegens het scala aan complexe problematiek. Ik bied liever de ondersteuning in de thuissituatie. Daarom heb ik ervoor gekozen om bij Slimmerik aan de slag te gaan als Autisme Deskundige.

De afgelopen jaren heb ik ook gebruik mogen maken van de methode Geef me de 5 en heb ik ervaren dat kinderen en jongeren met ASS hier veel baat bij hebben. Ik vind het dan ook fantastisch dat ik bij Slimmerik volledig met deze methodiek werk om zo kinderen en gezinnen goed te kunnen helpen.

Werkervaring:

Voordat ik bij Slimmerik ging werken heb ik vier jaar gewerkt als pedagogisch medewerker voor kinderen/jongeren met verschillende ondersteuningsbehoeften waaronder ASS waarvan:

  • Twee jaar als groepsbegeleider en mentor van kinderen/jongeren met diverse gedragsproblematiek en hun ouders.
  • Een aantal maanden als individueel begeleider voor gezinnen met kinderen/jongeren met ASS.
  • Een aantal maanden als pedagogisch medewerker binnen het basisonderwijs.
  • Een jaar als pedagoog binnen het zorgteam van het middelbaar onderwijs.
  • Autisme deskundige bij Slimmerik.

Verder kennismaken?

Contact