Willemien Nicolaij

Slimmerik juli-19-min.jpg
  • Functie: Orthopedagoog/ Coördinerend behandelaar NVO en SKJ geregistreerd
  • E-mail: willemien@slimmerik-ondersteuning.nl
  • Telefoonnummer: 058-845 95 74/ 06- 432 411 30
  • SKJ geregistreerd orthopedagoog 120014094

Als jong meisje wist ik het zeker ik word juf. Na een jaar op de PABO gezeten te hebben paste me dit toch niet. Ik heb de overstap gemaakt naar de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Na mijn studie heb ik tien jaar gewerkt binnen de 24-uurszorg als pedagogisch hulpverlener. Ik heb op verschillende leef- en behandelgroepen gewerkt waar kinderen woonden die om verschillende redenen niet meer thuis konden wonen. Ondanks dat de problematiek zeer uiteenlopend was, was er één gemeenschappelijke deler. Deze kinderen/jongeren vertoonden niet begrepen gedrag. Kinderen willen ons met hun gedrag iets duidelijk maken wat ze met woorden niet kunnen. De zoektocht naar de oorzaak van hun gedrag en mijn interesse daarvoor heeft me doen besluiten om de opleiding tot orthopedagoog te gaan volgen. 

Het werken bij Slimmerik zorgt ervoor dat mijn ervaring binnen de jeugdhulp en het onderwijs samen kunnen komen. Maar het belangrijkste is dat via de Geef me de 5 methodiek ouders/verzorgers, kinderen en school elkaar en zichzelf leren begrijpen. 
- Willemien Nicolaij, Orthopedagoog

Na mijn studie heb ik vijf jaar als orthopedagoog gewerkt voor een samenwerkingsverband voor het Voortgezet onderwijs. Ook in mijn werk als orthopedagoog binnen het voortgezet onderwijs was het een uitdaging om voor elke leerling een passend aanbod te maken.

Ik houd ervan om buiten de kaders te denken, trajecten op maat te mogen bedenken waardoor een kind zich door kan ontwikkelen. Soms vergt dit tijd en is het een puzzel. Maar juist die puzzel compleet maken, zodat het gedrag begrepen en vertaalt kan worden is wat ik het mooiste vind aan mijn vak.
Het werken bij Slimmerik zorgt ervoor dat mijn ervaring binnen de jeugdhulp en het onderwijs samen kunnen komen. Maar het belangrijkste is dat via de Geef me de 5 methodiek ouders/verzorgers, kinderen en school elkaar en zichzelf leren begrijpen. 

Werkervaring:

  • Vijf jaar als Orthopedagoog binnen het Voortgezet Onderwijs.
  • Acht jaar als pedagogisch hulpverlener binnen de 24 uurshulp in Friesland.
  • Één jaar als pedagogisch hulpverlener binnen de 24 uurshulp in Groningen.
  • Één jaar als pedagogisch hulpverlener bij een zorgboerderij.
  • Orthopedagoog bij Slimmerik.

 

Verder kennismaken?

Contact