Siety Haarman

Slimmerik-33-min.jpg
  • Functie: Orthopedagoog/ Coördinerend behandelaar NVO en SKJ geregistreerd
  • E-mail: siety@slimmerik-ondersteuning.nl
  • Telefoonnummer: 058-845 95 74 / 06- 434 26 298
  • SKJ geregistreerd orthopedagoog 120014606

Mijn naam is Siety Haarman en ik woon samen met mijn vriend in een gezellige stad in Friesland. In mijn vrije tijd kan ik nooit goed stilzitten en ben ik veel bij familie, vrienden of sport te vinden. 

Welke ervaring heb je in je rugzak gestopt voor je bij Slimmerik aan de slag bent gegaan?
Voordat ik bij Slimmerik werkte, heb ik de opleidingen pedagogische wetenschappen en orthopedagogiek aan de Rijksuniversiteit Groningen gevolgd. Ik heb ervaring opgedaan met diagnostiek en behandeling binnen een specialistische GGZ waarbij veelal kinderen en jongeren met ASS gezien werden. Daarnaast ben ik binnen de jeugdzorg werkzaam geweest als ambulant begeleider van jongeren met ASS. 

Wat heeft je doen besluiten bij Slimmerik te komen werken?
Ten eerste vind ik de doelgroep fantastisch. Ik heb ASS altijd al heel interessant gevonden en deze interesse is steeds groter geworden. Het is prachtig om te zien hoe kinderen, jongeren en ouders de krachten gaan inzien van ASS en samen een manier kunnen vinden om passend met elkaar om te gaan. Naast de mooie doelgroep, vond (en vind) ik Slimmerik een hele mooie organisatie. We hebben een heel fijn team met korte lijntjes. Daarnaast is iedereen heel leergierig en zijn we gezamenlijk bezig met mooie ontwikkelingen binnen de organisatie. Het is erg leuk om hierin mee te kunnen en mogen denken en hierin samen te groeien. 

Het is prachtig om te zien hoe kinderen, jongeren en ouders de krachten gaan inzien van ASS en samen een manier kunnen vinden om passend met elkaar om te gaan.
- Siety Haarman, Orthopedagoog

Welke eigenschap (of welke spreuk) kenmerkt jou als hulpverlener/persoon?
Ik krijg vaak terug van anderen dat ik niet snel gek te krijgen ben. In gesprekken blijf ik rustig en nieuwsgierig. Daarnaast ben ik ook analytisch en kritisch. 

Wat hoop je te bereiken in je werk?
In mijn werk hoop ik te bereiken dat er meer begrip komt. Begrip van kinderen en jongeren over zichzelf en de wereld, maar ook begrip van ouders of anderen in het netwerk over wat er gaande is bij het kind of de jongere. 
Ook hoop ik te bereiken dat mijn collega’s zich stevig voelen staan door ook naast hen te staan en beschikbaar te zijn om mee te denken. Tot slot hoop ik ook aan mooie ontwikkelingen te mogen bijdragen om de kwaliteit van de zorg hoog te houden. 

Waar ben je in je vrije tijd zoal te vinden?
Zoals ik al schreef, kan ik niet goed stilzitten. Ik ben veel bij sport te vinden. Ik dans graag en ik doe aan buitensporten. Daarnaast zoek ik geregeld familie en vrienden op en vind ik het gezellig om samen activiteiten te ondernemen. Als ik thuis ben, sta ik graag in de keuken om leuke, nieuwe recepten uit te proberen of ben ik weer in de schuur aan het klussen aan een projectje. 

Wat staat er op jouw bucketlist?
Ik zou nog heel graag nog meer van de wereld willen zien. Ik vind het fantastisch om in verschillende landen kennis te maken met de cultuur en de natuur. Ik zou ook nog heel graag willen leren duiken om ook meer kennis te maken met de onderwaterwereld. 

 

Verder kennismaken?

Contact