Rudie de Vries

Slimmeriksept42-min.jpg
  • Functie: Orthopedagoog/ Coördinerend behandelaar SKJ geregistreerd
  • E-mail: rudie@slimmerik-ondersteuning.nl
  • Telefoonnummer: 058-845 95 74/ 06- 810 597 67
  • SKJ geregistreerd orthopedagoog 

Ik ben Rudie, 28 jaar en ik woon samen met mijn vriendin en kat. In mijn vrije tijd ben ik veel op het voetbalveld te vinden. Daarnaast vind ik het leuk om te lezen, te gamen en vogels te kijken.

Welke ervaring heb je in je rugzak gestopt voor je bij Slimmerik aan de slag bent gegaan?
Voordat ik bij Slimmerik aan de slag ben gegaan heb ik mijn masterstage gedaan bij het Autisme team Noord-Nederland. Hier heb ik kennis en ervaring opgedaan met diagnostiek en behandeling bij kinderen met autisme. Na het afronden van mijn studie heb ik bij de jeugdbescherming gewerkt in het gedwongen kader. Hier heb ik veel geleerd in het werken met gezinnen waarbij sprake is van complexe en meervoudige problematiek.

Wat heeft je doen besluiten bij Slimmerik te komen werken?
Wat mij het meest aansprak is de visie en werkwijze van slimmerik. Het werken in de eigen omgeving van de gezinnen en present kunnen zijn voor de gezinnen is een werkwijze die mij aanspreekt. Mijn affiniteit met de doelgroep, de geef me de vijf methodiek en de ambulante ondersteuning die slimmerik biedt sprak mij erg aan en heeft mij doen besluiten om de overstap uit het gedwongen kader naar vrijwillige hulp te maken. Ook vind ik de visie dat wij de opvoeder/verzorger en waar nodig het kind de tools geven om vervolgens weer zelfstandig te kunnen functioneren een mooi uitgangspunt.

Ik hoop te bereiken dat de ouders/verzorgers kunnen genieten van hun kind ondanks de uitdagingen in de opvoeding en kunnen gaan kijken naar wat wel werkt in plaats van wat nu niet lukt.
- Rudie de Vries, Orthopedagoog

Welke eigenschap (of welke spreuk) kenmerkt jou als hulpverlener/persoon?
Iedereen heeft de mogelijkheid om zijn eigen toekomst te schrijven. 

Wat hoop je te bereiken in je werk?
Ik hoop te bereiken dat de ouders/verzorgers kunnen genieten van hun kind ondanks de uitdagingen in de opvoeding en kunnen gaan kijken naar wat wel werkt in plaats van wat nu niet lukt. Gezinnen zijn soms zo in patronen terecht gekomen dat het lastig is om daar zonder hulp uit te komen. Het is dan moeilijk om kansen te zien, in te zien dat verandering mogelijk is en te realiseren dat jij zelf jouw toekomst in de hand hebt. Juist deze gezinnen die vast zijn gelopen in beweging krijgen en weer grip geven op hun gezinsleven is wat ik hoop te bereiken bij slimmerik. Verandering begint bij jezelf. De gewoontes en gedrag doorbreken waarvan je diep van binnen weet dat ze niet helpend zijn is de eerste stap, vanuit daar komt er beweging en ben je tot veel in staat. 

Waar ben je in je vrije tijd zoal te vinden?
Op het voetbalveld, plekken om vogels te kijken en thuis op de bank lezend of aan het gamen. 

Welke gewoonte zou je graag af willen leren of juist eigen willen maken? 
Ik zou mij graag eigen willen maken om mijn uitstel gedrag aan te pakken.

Verder kennismaken?

Contact