Romy van Ophem

Romy van Ophem3.jpg
  • Functie: Autismedeskundige
  • E-mail: romy@slimmerik-ondersteuning.nl
  • Telefoonnummer: 058-845 95 74/ 06-392 739 57
  • BIG geregistreerde hulpverlener 89913006930

Tijdens de verschillende behaalde opleidingen in de zorg kwam ik tot de ontdekking dat mijn hart meer ligt in het sociale aspect van het werk dan in het medische gedeelte ervan. Daarom ben ik na het behalen van het diploma tot verpleegkundige gestart met de opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en heb ik in 2014 mijn diploma behaald. Tijdens deze studie heb ik mij met name gericht op preventief en rehabilitatiegericht werken en hield ik mij bezig met kinder- en jeugdpsychiatrie door middel van het volgen van minors op dit gebied.

Ik zie dat de Geef me de 5 methodiek rust en duidelijkheid geeft aan kinderen en het gezin en dat er hierdoor (weer) ruimte ontstaat voor groeien en ontwikkeling.
- Romy van Ophem, Autismedeskundige 

In het laatste jaar van de SPH-opleiding heb ik stagegelopen bij een grote zorgorganisatie in Noord- Nederland die zich richt op herstel van voornamelijk volwassenen met verschillende soorten problematiek. Daarna heb ik nog bijna acht jaar bij deze organisatie gewerkt op diverse plekken en kwam ik tot de ontdekking dat ik affiniteit heb met (jong) volwassenen met autisme. De laatste jaren bestond mijn werkzaamheden voornamelijk uit het bieden van 24- uurs zorg aan (jong) volwassenen en het ondersteunen van verschillende gezinnen in deze setting.

Mijn manier van werken kenmerkt zich door oplossingsgericht werken en het kijken naar wat al wel goed gaat en dit uit te vergroten. Preventief werken en aandacht hebben voor het positieve vind ik hierin belangrijk. De geef me de 5- methodiek die wij gebruiken bij Slimmerik ondersteunt het bekrachtigen van wat wel goed gaat en draagt bij aan herstelgericht werken op een duidelijke en praktische manier. Ik zie dat deze methodiek rust en duidelijkheid kan geven aan kinderen en het gezin en dat er hierdoor (weer) ruimte ontstaat voor groeien en ontwikkeling.

Werkervaring:

  • Drie jaar begeleider begeleid wonen.
  • Negen maanden ambulant begeleider KOPP/ KOV, Kinderen van Ouders met Psychische Problemen (KOPP) en Kinderen van Ouders met Verslavingsproblemen (KOV). 
  • Zes jaar begeleider Beschermd wonen en ondersteunen van gezinnen binnen de 24- uurs setting.
  • Autismedeskundige bij Slimmerik.

Verder kennismaken?

Contact