Rick Zondervan

November17_50.jpeg
  • Functie: Autismedeskundige / Systeem Therapeutisch Medewerker/ Gezinsbehandelaar IAG 
  • E-mail: rick@slimmerik-ondersteuning.nl
  • Telefoonnummer: 058-845 95 74/ 06- 432 41 131
  • SKJ geregistreerd jeugd- en gezinsprofessional 140026191

Mijn naam is Rick Zondervan en ik woon samen met mijn vriendin en 2 zoons in een mooie stad in Friesland. In mijn vrije tijd mag ik graag sporten, naar voetbalwedstrijden gaan, koken en tekenen. Lekker hangen op de bank en tv kijken is ook iets wat ik graag mag doen.   

Welke ervaring heb je in je rugzak gestopt voor je bij Slimmerik aan de slag bent gegaan? 
In 1995 ben ik gestart met het werken in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking met gedragsproblematiek. Na 14 jaar dit werk met veel plezier te hebben gedaan heb ik de overstap gemaakt naar het werken op specialistische behandelgroepen voor jongeren van 12 tot 18 jaar. Voor deze organisatie heb ik 12 jaar gewerkt waarvan de laatste 5 jaar op een specialistische behandelgroep voor kinderen van 6 tot 14 jaar. Hier heb ik kennis gemaakt met het werken met kinderen en jongeren met (kenmerken van) ASS en heb ik het laatste jaar ervaring op mogen doen met ambulant werken in gezinnen. 

Wat heeft je doen besluiten bij Slimmerik te komen werken? 
Na een flink aantal jaren op behandelgroepen gewerkt te hebben, waarbij ik ook ervaring heb mogen opdoen met ASS en ambulant werken in gezinnen, heb ik het besluit genomen mijn focus volledig te willen gaan leggen op ambulante hulpverlening aan gezinnen. Een oud-collega van mij die werkzaam is voor Slimmerik heeft mij kennis laten maken met Slimmerik, Geef me de 5 en de doelgroep. Deze collega heeft mij enthousiast gemaakt en in september 2021 heb ik de keuze gemaakt om de overstap te maken naar het ambulante werk binnen Slimmerik. Daarnaast leek het mij, na jaren onregelmatig te hebben gewerkt, fijn om regelmatig te gaan werken. 

Ik hoop te bereiken dat er inzicht en begrip komt bij de jongere, het gezin en de omgeving zodat er met vertrouwen, rust en energie waardevolle stappen gezet kunnen gaan worden naar een mooie toekomst. 
- Rick Zondervan, Autismedeskundige/ Gezinsbehandelaar IAG

Welke eigenschap (of welke spreuk) kenmerkt jou als hulpverlener/persoon? 
Als hulpverlener en als persoon ben ik altijd op zoek naar kansen en mogelijkheden. Bij mij staat de client altijd voorop en het gezin centraal. Dat zie je terug in dat ik zeg wat ik doe en doe wat ik zeg. Respect voor elkaar en samen werken aan een oplossing zodat iedereen weer in zijn kracht komt. 

Wat hoop je te bereiken in je werk? 
In mijn werk hoop ik te bereiken dat jongeren en ouders weer toe komen aan leven in plaats van overleven. Ik hoop te bereiken dat er inzicht en begrip komt bij de jongere, het gezin en de omgeving zodat er met vertrouwen, rust en energie waardevolle stappen gezet kunnen gaan worden naar een mooie toekomst. 

Waar ben je in je vrije tijd zoal te vinden? 
In mijn vrije tijd ben ik vooral thuis te vinden, waar ik geniet van mijn gezin en met mijn hobby’s koken, tekenen en muziek luisteren bezig mag zijn. Daarnaast ben ik te vinden in het voetbalstadion of in de stad om te eten of te shoppen. 

Welke gewoonte zou je graag af willen leren of juist eigen willen maken? 
Ik wil graag leren om dagelijks een uurtje (of meer natuurlijk) vrij te maken om te tekenen of muziek te luisteren. Op deze manier wil ik leren om van de gewoonte af te komen het idee te hebben altijd beschikbaar te moeten zijn voor anderen en daardoor mezelf op de tweede plaats denk te moeten zetten. 

 

Verder kennismaken?

Contact