Petra Gras

Slimmerik juli-41-min.jpg
  • Functie: Autismedeskundige 
  • E-mail: petra@slimmerik-ondersteuning.nl
  • Telefoonnummer: 058-845 95 74/ 06-341 92 773
  • SKJ geregistreerd jeugd- en gezinsprofessional 100016069

Mijn naam is Petra Gras en heb negen jaar gewerkt binnen residentiële behandelgroepen, zowel het gedwongen kader als het vrijwillige kader. Hier heb ik jongeren van 12 tot 18 jaar begeleid met zowel gedragsproblemen en gedragsstoornissen, als psychische problematiek. Ik heb de HBO opleiding Social Work met het uitstroomprofiel jeugdzorg afgerond.

Deze speciale doelgroep heeft mijn hart gestolen, waardoor ik me hier steeds meer op ben gaan richten en in ben gaan verdiepen en blij dat ik bij Slimmerik mijn werk hiervan heb kunnen maken.
- Petra Gras, Autismedeskundige

Tijdens mijn vorige baan in de jeugdzorg had ik al een voorliefde voor het begeleiden van jongeren met autisme. Deze speciale doelgroep heeft mijn hart gestolen, waardoor ik me hier steeds meer op ben gaan richten en in ben gaan verdiepen. Ik heb psycho-educatie gegeven aan jongeren met autisme, zowel individueel als in groepsverband. Ik ben blij dat ik de mogelijkheid heb gekregen om bij Slimmerik alleen nog met deze mooie doelgroep bezig te houden. 

Mijn persoonlijke kwaliteiten in het begeleiden van kinderen met autisme zijn mijn geduld, mijn onderzoekend vermogen waar gedrag vandaan komt en om op creatieve wijze, stapsgewijs, doelen te behalen.

Werkervaring:

  • Negen jaar Jeugzorgwerker bij een behandelcentrum
  • Autismedeskundige bij Slimmerik.

 

Verder kennismaken?

Contact