Peter Vlietstra

Slimmerikapril30.jpg
  • Functie: Autismedeskundige
  • E-mail: peter@slimmerik-ondersteuning.nl
  • Telefoonnummer: 058-845 95 74/ 06-186 92 458
  • SKJ geregistreerd jeugd- en gezinsprofessional 140024901

Tijdens mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening heb ik veel kennis opgedaan over ontwikkelingsproblematieken bij kinderen. De ervaringen heb ik opgedaan in het speciaal onderwijs. Binnen beide onderwijsinstellingen werd de Geef me de 5 methodiek gebruikt. Wat mij enorm aanspreekt in de Geef me de 5 methodiek is het bieden van duidelijkheid en voorspelbaarheid aan kinderen. De kinderen weten hierdoor waar zij aan toe zijn en wat er van hen wordt verwacht. Ik heb gemerkt dat kinderen hierdoor meer rust ervaren en minder snel geneigd zijn tot verveling of kliertijd. 

De keuze voor het uitstroomprofiel jeugdzorgwerker was snel gemaakt omdat mijn passie ligt bij het werken met kinderen. Ik krijg er energie van als ik zie dat een kind of gezin naar een doel toe werkt en er verbetering onstaat door mijn toedoen. Een steentje bijdragen zodat het op langer termijn verbetert. Het verschil maken voor kinderen geeft mij veel voldoening, ze hebben daar de rest van hun leven profijt van.

Het verschil maken voor kinderen geeft mij veel voldoening, ze hebben daar de rest van hun leven profijt van.
Peter Vlietstra, Autismedeskundige

 

Mijn kwaliteit is de toewijding die ik heb aan anderen. Hierin ben ik oprecht geïnteresseerd in wat mensen hebben te vertellen en heb ik het beste met ze voor. Vanuit mijzelf ben ik een bedaard persoon die rust en kalmte uitstraalt. Mijn kunst ligt in het relativeren en het bekijken van dingen met een knipoog. 

Van nature ben ik een teamspeler, ik handel op een manier waarop alle puzzelstukjes (personen) in verbinding met elkaar blijven en iedereen zijn rol op een goede manier vervult. Ik streef ernaar dat er adequaat aan het doel wordt gewerkt, of dit nu is als hulpverlener of op het voetbalveld. 

Werkervaring:

  • Pedagogisch medewerker op een zorgboerderij.
  • Diverse stages binnen het speciaal (basis) onderwijs.
  • Autismedeskundige bij Slimmerik.

Verder kennismaken?

Contact