Paulien Klanke

November31_50.jpeg
  • Functie: Autismedeskundige 
  • E-mail: paulien@slimmerik-ondersteuning.nl
  • Telefoonnummer: 058-845 95 74/ 06-186 88 800
  • SKJ geregistreerd jeugd- en gezinsprofessional 140023449

Mijn naam is Paulien Klanke. Sinds ruim twee jaar zijn mijn vriend Wilco en ik verhuisd naar een dorpje in Friesland. We zijn nog steeds aan het verbouwen én we openen nog dit jaar een B&B. Spannend, maar ook heel leuk! 

Welke ervaring heb je in je rugzak gestopt voor je bij Slimmerik aan de slag bent gegaan?
Voordat ik bij Slimmerik werkte, heb ik verschillende dingen gedaan. Zo heb ik gewerkt in de kinderopvang, het basisonderwijs en de gehandicaptenzorg. Hier begeleidde ik jongeren en volwassenen bij het zelfstandig wonen. 

Wat heeft je doen besluiten bij Slimmerik te komen werken?
Tijdens mijn werk op een woonlocatie kwam ik aanraking met Geef me de 5. Ik mocht de cursussen doen en leerde daar hoe je Geef me de 5 in de praktijk kon gebruiken, bijvoorbeeld door het in te zetten om iemand een nieuwe taak te leren. Ik vond de methodiek ontzettend leuk en ik zag dat het bij veel mensen aansloot; hier wilde ik graag meer mee doen. Na nog een tijdje bij een andere organisatie te hebben gewerkt, kwam ik bij Slimmerik terecht.

Welke eigenschap (of welke spreuk) kenmerkt jou als hulpverlener/persoon?
Als hulpverlener vind ik het belangrijk om goed te luisteren en mee te denken over wat er bij iemand past. Ik onderzoek graag welke stapjes er gezet kunnen worden waardoor een dag weer fijner kan verlopen. Een mooie quote vind ik dan ook ‘Geluk zit in kleine dingen’. 

Als hulpverlener vind ik het belangrijk om goed te luisteren en mee te denken over wat er bij iemand past. Ik onderzoek graag welke stapjes er gezet kunnen worden waardoor een dag weer fijner kan verlopen.
- Paulien Klanke, Autismedeskundige

Wat hoop je te bereiken in je werk?
Ik hoop in mijn werk te kunnen bereiken dat ik bij kan dragen aan het zetten van deze stapjes. Ik kijk graag samen met het gezin naar mogelijkheden waardoor dingen weer beter en makkelijker verlopen en zodat het gezin meer mooie en leuke momenten met elkaar kan gaan beleven.

Waar ben je in je vrije tijd zoal te vinden?
In mijn vrije tijd ben ik regelmatig in de stad te vinden. Lekker lunchen, uit eten, het terras op of naar de bioscoop, daar geniet ik altijd van! Ook spreek ik graag af met vriendinnen. Ook houd ik van een goed boek lezen, wandelen, lekker buiten zijn en genieten van de zon. Als het hier slecht weer is, zoek ik ook graag het zonnetje ergens anders op, bijvoorbeeld afgelopen winter op Bonaire en komende zomer in Italië. 

Wat staat er op jouw bucketlist?
Op mijn bucketlist staat dan ook zeker om nog eens een lange reis te gaan maken. 

Verder kennismaken?

Contact