Mirjam Drost

Slimmeriksept2-min.jpg
  • Functie: Autismedeskundige / Systeem Therapeutisch Medewerker
  • E-mail: mirjam@slimmerik-ondersteuning.nl
  • Telefoonnummer: 058-845 95 74/ 06-401 34 967
  • SKJ geregistreerd jeugd- en gezinsprofessional 140016679

Mijn naam is Mirjam Drost. Samen met mijn vriend en met ons zoontje woon ik in een gezellige stad in Friesland. Ik ben een echt gezelschapsdier. Ik hou van mensen om mij heen en kan hier volop van genieten.  

Welke ervaring heb je in je rugzak gestopt voor je bij Slimmerik aan de slag bent gegaan?
Voordat ik bij Slimmerik aan de slag ben gegaan heb ik ook met kinderen/jongeren en hun ouders gewerkt, maar dan in een andere setting. Zo heb ik op een dagbesteding gewerkt, in een logeerhuis maar ook op verschillende woongroepen. 

Wat heeft je doen besluiten bij Slimmerik te komen werken?
Tijdens mijn vorige baan kwam ik in aanraking met de Geef me de 5 methodiek. Ik heb vanuit deze werkgever de basiscursus gevolgd en ik werd direct enthousiast. Toen ik de vacature zag bij Slimmerik kon ik niet anders dan solliciteren en hier heb ik nog geen moment spijt van gehad!

Welke eigenschap (of welke spreuk) kenmerkt jou als hulpverlener/persoon?
De eigenschappen die mij kenmerken als hulpverlener zijn mijn enthousiasme en positiviteit. ‘Kleine stappen zijn ook stappen’ is een spreuk die past bij mij, juist omdat dit zorgt voor een positieve manier van kijken naar situaties. Maar ook dat we, in een maatschappij waar veel van mensen wordt verwacht, leren om de kleine dingen te waarderen en niet altijd de lat hoger hoeven te leggen.  

Maar ook dat we, in een maatschappij waar veel van mensen wordt verwacht, leren om de kleine dingen te waarderen en niet altijd de lat hoger hoeven te leggen.  
- Mirjam Drost, Autismedeskundige

Wat hoop je te bereiken in je werk?
Wat ik hoop te bereiken in mijn werk is dat ik veel gezinnen kan ondersteunen met de kennis en ervaring die ik door de jaren heen heb opgedaan. Hierbij vind ik het belangrijk om te kijken naar mogelijkheden die passen bij de cliënt en hierbij ‘out of the box’ te denken wanneer dit nodig is. 

Waar ben je in je vrije tijd zoal te vinden?
Ik vind veel dingen leuk en ben erg ondernemend. In mijn vrije tijd ben ik enkele keren per week te vinden bij mijn outdoor sportclub en wanneer het mooi weer is pak ik de racefiets uit de schuur. Ook wandel ik regelmatig de stad in samen met mijn vriend en ons zoontje voor een kopje koffie. Even lekker uit eten met vriendinnen staat ook maandelijks op de agenda maar je maakt mij ook blij met een goed boek of een puzzel. 

Wat staat er op jouw bucketlist? 
Hier hoef ik niet lang over na te denken: een rondreis maken met een camper door Nieuw-Zeeland!

 

 

Verder kennismaken?

Contact