Marco Bouma

  • Functie: Autisme deskundige 
  • E-mail: marco@slimmerik-ondersteuning.nl
  • Telefoonnummer: 058-845 95 74/ 06-28079073
  • SKJ geregistreerd jeugd- en gezinsprofessional 140028053

Na mijn studie Social Work heb ik heb vier en een half jaar gewerkt binnen een 24-uurs woonvorm voor jongeren. Daarnaast heb ik twee jaar gewerkt in een ambulante setting. In beide gevallen was de doelgroep voornamelijk jongeren met gedragsproblemen en psychische problematiek en daarbij behorende complexe hulpvraag in de leeftijd van 15 tot midden 30.

De laatste jaren ben ik werkzaam geweest als ‘hoofd’ van een afdeling binnen een Beschermd Wonen setting. Hierin sturende geweest naar een zo groot mogelijke zelfstandigheid en een lerende omgeving waarin alle bewoners in zijn of haar eigen tempo kon groeien.
Tijdens dit groepswonen is mij duidelijk geworden dat jongeren met de diagnose ASS niet volledig tot hun recht komen door de drukke omgeving en wisselende medebewoners. Daarbij ben ik van mening dat als de hulpverlening in een vroeg stadium opgestart wordt de stap naar een beschermd wonen setting voorkomen kan worden.

Ik vind het belangrijk om een omgeving te creëren waarin iemand kan groeien en om samen een oplossing vinden voor moeilijkheden die ervaren worden.
Marco Bouma, Autisme deskundige

 

Ik vind het belangrijk om een omgeving te creëren waarin iemand kan groeien en om samen een oplossing vinden voor moeilijkheden die ervaren worden.
Mijn keuze om voor Slimmerik aan de slag te gaan heb ik gemaakt omdat ik het belangrijk vind dat kinderen en hun ouders/omgeving de juiste ondersteuning ontvangen.

Werkervaring:

  • Vier en half jaar gewerkt op een beschermd wonen locatie.
  • Twee jaar gewerkt als ambulant begeleider bij een jeugdhulporganisatie.
  • Autisme deskundige bij Slimmerik.

Verder kennismaken?

Contact