Marco Bouma

Slimmerikjuni1.jpg
  • Functie: Teammanager locatie Heerenveen / Autismedeskundige / Systeem Therapeutisch Medewerker
  • E-mail: marco@slimmerik-ondersteuning.nl
  • Telefoonnummer: 058-845 95 74/ 06-28079073
  • SKJ geregistreerd jeugd- en gezinsprofessional 140028053

Mijn naam is Marco Bouma, ik ben opgegroeid in een klein dorp in Friesland en na kortstondig in Drachten te hebben gewoond ben ik weer teruggegaan naar een klein dorpje. Hier woon ik met veel plezier met mijn vrouw en zoon. Ik kan hier genieten van de rust om mij heen en de sociale contacten die ik hier heb.

Welke ervaring heb je in je rugzak gestopt voor je bij Slimmerik aan de slag bent gegaan?
Voordat ik bij Slimmerik ben komen werken heb ik bijna vijf jaar gewerkt in de 24-uurs zorg, beschermd wonen. De doelgroep waar ik hier mee werkte betrof jongeren in de leeftijd van 16 tot midden 30. Hier ben ik werkzaam geweest als persoonlijk begeleider en later als hoofd van de WMO-afdeling. Daarvoor heb ik gewerkt bij een jeugdhulporganisatie die zich richtte op ambulante ondersteuning voor jongeren.
Sinds 2021 ben ik werkzaam voor Slimmerik. Eerst als ambulant hulpverlener, nu als teammanager van de prachtige locatie in Heerenveen. 
Voordat ik in de (jeugd)zorg aan de slag ben gegaan heb ik de opleiding Social Work afgerond. Vervolgens heb ik meerdere cursussen en opleidingen mogen volgen in mijn tijd bij Slimmerik. Denk hierbij aan de post-HBO systeemtherapeutisch medewerker en de opleiding Management in de Zorg.

Wat heeft je doen besluiten bij Slimmerik te komen werken?
Ik ben bij Slimmerik komen werken omdat, ten eerste, de doelgroep me erg aanspreekt! Ten tweede merkte ik dat jongeren met de diagnose ASS niet volledig tot hun recht kwamen in een beschermd wonen setting. Bij Slimmerik wordt gewerkt aan de hand van een goede, praktische methodiek die toepasbaar is voor de meeste gezinnen/jongeren. En waar er echt gekeken wordt naar mogelijkheden.
Daarnaast spraken en spreken de kernwaarden van Slimmerik mij erg aan. Kernwaarden die voor mij als persoon belangrijk zijn en waar ik me tot op de dag van vandaag in kan vinden!

Als teammanager wil ik bijdragen aan een open (werk)cultuur, prettige samenwerking en zicht houden op individuele groei en mogelijkheden van collega's. Ik hoop collega's in hun kracht te kunnen zetten en ze bij te staan tijdens goede en minder goede momenten.
- Marco Bouma, Teammanager en autismedeskundige

 

Welke eigenschap (of welke spreuk) kenmerkt jou als hulpverlener/persoon?
Ik denk dat ik zowel als persoon, hulpverlener en als teammanager een rustige uitstraling heb. Passie en gedrevenheid zijn voor mij belangrijke kernwoorden waarin ik mijn werk uitvoer.

Wat hoop je te bereiken in je werk?
Na werkzaam te zijn geweest als ambulant hulpverlener heb ik uiteindelijk de mogelijkheid gekregen om teammanager te worden. Dit geeft mij het gevoel dat ik mag ‘zorgen voor de mensen die zorgen’. Belangrijk vind ik dat al mijn collega’s hun werk goed kunnen uitvoeren en ik hierbij kan ondersteunen. Als teammanager wil ik bijdragen aan een open (werk)cultuur, prettige samenwerking en zicht houden op individuele groei en mogelijkheden van collega’s. Ik hoop collega’s in hun kracht te kunnen zetten en ze bij te staan tijdens goede en minder goede momenten. Ik streef ernaar om processen, beleid en collega’s dusdanig te combineren dat iedereen optimaal zijn of haar werk kan doen. Al met al vind ik het erg belangrijk dat werken bij Slimmerik heel erg leuk blijft!

Waar ben je in je vrije tijd zoal te vinden?
Ik mag graag mijn tijd doorbrengen bij de plaatselijke voetbalvereniging. Ik speel zelf nog wedstrijden en ga daarnaast kijken bij overige teams om ze aan te moedigen. Ook breng ik graag tijd door met vrienden en familie. Maar het allerbelangrijkste is mijn eigen gezin, hier besteed ik graag veel tijd aan!

Welke gewoonte zou je graag af willen leren of juist eigen willen maken? 
Iedereen die mij wat langer kent weet dat ik mijn koffie graag ‘zwart met een lepeltje’ drink. Een gekke gewoonte die ik heb overgehouden aan het stoppen met drinken van koffie met suiker. Het lepeltje dient vaak als ‘friemelmateriaal’ of om mee te pingelen. 

Verder kennismaken?

Contact