Marc Jansen

Slimmeriksept37-min.jpg
  • Functie: Ervaringsdeskundige
  • E-mail: marc@slimmerik-ondersteuning.nl
  • Telefoonnummer: 058-845 95 74/ 06-345 85 959

Na het afronden van mijn VWO, heb ik de opleiding Werktuigbouwkunde aan de NHL Hogeschool in Leeuwarden gevolgd. In 2015 heb ik deze opleiding afgerond, met als hoogtepunt: afstuderen in China. Hierop volgend ben ik werkzaam geweest in de techniek bij verschillende bedrijven in verschillende functies. Dit waren zeven leerzame jaren, maar ik voelde mij nooit volledig op mijn plek. Alles ging dan ook, op z’n zacht gezegd, niet van een leien dakje. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging, en uiteindelijk heb ik besloten om een vrij bijzondere switch vanuit de techniek naar de zorg maken. Waarom?

Eind 2020 ben ik namelijk gediagnostiseerd met autismespectrumstoornis (ASS). Op toch vrij late leeftijd, ik was op dat moment net 27 geworden. Het bracht veel teweeg voor zowel mij, als mijn omgeving. Met deze diagnose viel er echter een heleboel op zijn plek, vooral in positieve zin. Het heeft een hoop verklaard omtrent de uitdagingen die ik voortdurend in mijn leven ervaarde. Het heeft mij een vernieuwde blik op het leven en veel handvaten gegeven.

Het werd mij al vrij snel duidelijk dat ik al mijn ervaringen, met betrekking tot het leven met mijn diagnose autisme, wilde gaan inzetten in de praktijk.
- Marc Jansen, Ervaringsdeskundige

Het werd mij al vrij snel duidelijk dat ik al mijn ervaringen, met betrekking tot het leven met mijn diagnose autisme, wilde gaan inzetten in de praktijk. En dat is gelukt! Kort na het krijgen van mijn diagnose werd ik gewezen op de opleiding tot Ervaringsdeskundige, aan de Hanzehogeschool in Groningen. In mijn zoektocht naar een leerwerkomgeving voor de opleiding ben ik, via het Autisme Netwerk Friesland, in contact gekomen met de organisatie Slimmerik. Dit alles heeft erin geresulteerd dat ik mij de eerste ervaringsdeskundige (i.o) bij Slimmerik mag noemen!

Bij Slimmerik zal ik als ervaringsdeskundige (i.o) worden ingezet in verschillende rollen. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld het functioneren als rolmodel voor de kinderen, bruggenbouwer tussen kinderen/ouders en behandelaar, ondersteuning bieden aan behandelaar, ect. Ik ben van nature analytisch en probleemoplossend ingesteld. Dit zal ik inzetten in het op maat maken van de zorg en ondersteuning, omdat ik als geen ander weet hoe belangrijk dit is.

Werkervaring:

  • Diverse werkplekken in de techniek.
  • Ervaringsdeskundige bij Slimmerik.

Verder kennismaken?

Contact