Manon Blankvoort

Slimmerikmei47.jpg
  • Functie: Orthopedagoog i.o. / Autismedeskundige / Systeem Therapeutisch Medewerker
  • E-mail: manon@slimmerik-ondersteuning.nl
  • Telefoonnummer: 058-845 95 74/ 06-343 09 875
  • SKJ geregistreerd jeugd- en gezinsprofessional 140009480

Tijdens mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening en ook na het afronden van de studie in 2017 heb ik meerdere buitenlandse ervaringen opgedaan met het werken met kinderen en jongeren. Het was hier nodig om te ondersteunen op een creatieve manier, om de ondersteuning aan te laten sluiten bij de belevingswereld van de jongere. Dit zie ik dan ook ten allen tijdens als een uitdaging, om de ondersteuning die ik bied zo goed mogelijk aan te sluiten bij de jongere. 

 Met de duidelijke en overzichtelijke Geef me de 5 methodiek hoop ik de juiste ondersteuning te kunnen bieden waardoor het kind/ de jongere en hun ouder(s) weer meer rust, vertrouwen of plezier in het dagelijks leven ervaren. 
- Manon Blankvoort, Autisme deskundige

Daarnaast heb ik jonge moeders ondersteuning bij het bieden van structuur in het dagelijks leven aan hun kind. Ik vind het een interessante weg om samen met de ouder(s) te kijken naar wat er nodig is en wat bij het gezin past. De laatste twee jaar voordat ik bij Slimmerik ben gaan werken heb ik gewerkt op een behandelgroep voor jongeren in de leeftijd 11 tot en met 16 jaar met verschillende ondersteuningsbehoeften. Hier heb ik zowel jongeren met autisme mogen begeleiden en ondersteunen als hun ouder(s). Ik heb gemerkt dat ik een grote affiniteit heb met het begeleiden van jongeren met autisme.

Daarnaast heb ik ervaren dat een groep niet altijd de setting is waar jongeren met autisme zichzelf optimaal kunnen ontwikkelen tot zelfstandigheid, door de complexiteit aan problemen op de groep. Hierom heb ik ervoor gekozen en ben ik dan ook heel enthousiast om bij Slimmerik aan de slag te zijn om ondersteuning te bieden aan kinderen, jongeren en hun ouder(s) in de thuissituatie. Met de duidelijke en overzichtelijke Geef me de 5 methodiek hoop ik de juiste ondersteuning te kunnen bieden waardoor het kind/ de jongere en hun ouder(s) weer meer rust, vertrouwen of plezier in het dagelijks leven ervaren. 

Werkervaring:

  • Half jaar gewerkt op een naschoolse opvang in Zuid-Afrika als pedagogisch medewerker.
  • Half jaar lang zowel individuele als in groepsverband ondersteuning geboden aan vrouwen in Thailand.
  • Half jaar jonge moeders, zowel individueel als in groepsverband, ondersteund in het dagelijks leven om onder andere structuur in het leven van hunzelf en hun kind aan te brengen.
  • Half jaar gewerkt voor een kinderrechtenorganisatie in Marokko. Ondersteuning geboden aan kinderen en jongeren met uiteenlopende ondersteuningsbehoeften.
  • 2 jaar gewerkt als groepsbehandelaar op een groep van jongeren in de leeftijd van 11 tot en met 16 jaar met uiteenlopende ondersteuningsbehoeften waaronder autisme, zowel individuele als in groepsverband ondersteuning geboden.
  • Autismedeskundige en orthopedagoog i.o. bij Slimmerik.

Verder kennismaken?

Contact