Jolynca Bouma

Slimmerikmei34.jpg
  • Functie: Autismedeskundige / Groepsbehandelaar
  • E-mail: jolynca@slimmerik-ondersteuning.nl
  • Telefoonnummer: 058-845 95 74/ 06-434 26 295

Ik ben Jolynca Bouma en ik woon in een gezellig dorp in Friesland met mijn man en twee dochters. Ik werk alweer een aantal jaar bij Slimmerik bij de dagbehandeling. Hieronder kun je onder andere lezen welke ervaring ik heb en wat ik graag doe in mijn vrije tijd.

Welke ervaring heb je in je rugzak gestopt voor je bij Slimmerik aan de slag bent gegaan?
Voordat ik bij Slimmerik ben begonnen heb ik meer dan 20 jaar in het onderwijs gewerkt. De eerste jaren in het reguliere onderwijs en later binnen het speciaal basisonderwijs. Hier heb veel ervaring op gedaan met het werken met kinderen met speciale behoeftes. 

Wat heeft je doen besluiten bij Slimmerik te komen werken?
Toen ik op het SBO werkte heb ik de post-HBO opleiding van Geef me de 5 gevolgd omdat ik mij graag wilde specialiseren in kinderen met ASS. Bij Slimmerik kan ik de kennis van die opleiding goed toepassen. 
Ik werk met jongeren die (tijdelijk) niet naar school gaan omdat ze zijn vastgelopen in het onderwijs. Samen met mijn collega’s van de dagbehandeling proberen we de jongeren weer te motiveren voor school. We bieden verschillende therapieën aan zodat ze steviger in hun schoenen komen te staan en ze weer in kunnen stromen in het onderwijs. 

Het werken met kinderen met ASS geeft mij veel voldoening. Ik wil deze kinderen graag helpen door duidelijk te zijn, structuur te bieden en hun zelfvertrouwen te vergroten. Hierdoor kunnen de kinderen steeds zelfstandiger worden.
- Jolynca Bouma, Autismedeskundige

Welke spreuk kenmerkt jou als hulpverlener/persoon?
“Neem de tijd om van de simpele dingen in het leven te genieten”

Wat hoop je te bereiken in je werk?
Het werken met kinderen met ASS geeft mij veel voldoening. Ik wil deze kinderen graag helpen door duidelijk te zijn, structuur te bieden en hun zelfvertrouwen te vergroten. Hierdoor kunnen de kinderen steeds zelfstandiger worden.Ik krijg een voldaan gevoel wanneer we een traject met een jongere positief af kunnen sluiten. 

Waar ben je in je vrije tijd zoal te vinden?
In mijn vrije tijd ben ik veel buiten (als het mooi weer is). Ik hou van wandelen, fietsen en lezen in de tuin. Ook doe ik veel vrijwilligerswerk in het dorpshuis.

Wat staat er op jouw bucketlist? 
Mooie reizen maken met mijn gezin.

 

Verder kennismaken?

Contact