Greetje de Jager

Slimmerik100.jpg
  • Functie: Autismedeskundige / Systeem Therapeutisch Medewerker
  • E-mail: greetje@slimmerik-ondersteuning.nl
  • Telefoonnummer: 058-845 95 74/ 06-407 55 821
  • SKJ geregistreerd jeugd- en gezinsprofessional 140012775

Ik ben Greetje de Jager en woon samen met mijn partner en twee kinderen. 

Welke ervaring heb je in je rugzak gestopt voor je bij Slimmerik aan de slag bent gegaan?
Voordat ik de stap naar de zorg heb gemaakt, heb ik eerst 20 jaar met heel veel plezier gewerkt in het onderwijs als basisschoolleerkracht en gedragsspecialist. Ik ben begonnen in Noord-Holland in het regulier onderwijs als basisschoolleerkracht en gedragsspecialist. Na een prachtige periode van 6 jaar hebben we afscheid genomen van het strand, de duinen en de stad en zijn we terug verhuisd naar het  mooie Friesland. Hier heb ik in het Speciaal (Cluster 4) en Speciaal Basisonderwijs gewerkt en allerlei verschillende groepen gedraaid. 

Wat heeft je doen besluiten bij Slimmerik te komen werken?
Tijdens mijn laatste twee onderwijsplekken ontdekte ik dat ik vaak een bijzondere klik met kinderen had, die in het ASS-spectrum zaten. Na het volgen van de cursussen van Geef-me-de-5, mocht ik ook de Post-HBO Geef-me-de-5 doen. Ik kwam er achter dat ik meer met deze doelgroep wilde doen en ook iets wilde betekenen voor de ouders en het systeem om deze kinderen heen. Toen heb ik de stap naar de zorg gemaakt. Ik heb eerst ruim een jaar als ambulant hulpverlener in Zwolle gewerkt en daarna kreeg ik al snel de vraag van mijn oud-collega en studiemaatje Erik of ik bij Slimmerik wilde werken. Zo werd ik eerste collega ! Fantastisch om deze organisatie te zien groeien en hier deel van te mogen zijn.

Ik kan tijdens een traject intens blij worden wanneer ik merk dat een kind zich (weer) begrepen en gezien voelt.
- Greetje de Jager, Autismedeskundige

Welke eigenschap (of welke spreuk) kenmerkt jou als hulpverlener/persoon?
“Veranderen…? Ik zie het liever als meebewegen”.  
Ik heb altijd diep respect voor ouders die zich kwetsbaar opstellen en hulp vragen bij hun opvoedingsvragen. Dat ik een poosje met hen mee mag lopen en een kleine of grote bijdrage mag leveren in hun opvoeding, zie ik echt als een voorrecht. Je komt als hulpverlener heel dichtbij. Ik probeer altijd aan te sluiten bij het gezin en te kijken naar wat bij hen past. Tegelijkertijd is het soms ook nodig ouders liefdevol te confronteren, wanneer je ziet dat bepaalde gedragingen niet helpend zijn voor het kind.

Wat hoop je te bereiken in je werk?
Ik kan tijdens een traject intens blij worden wanneer ik merk dat een kind zich (weer) begrepen en gezien voelt. Daarnaast vind ik het erg mooi wanneer belangrijke anderen (ouders, andere gezinsleden, docenten etc.) weer meer positief contact kunnen maken met hun kind(eren), omdat ze beter begrijpen wat de oorzaken kunnen zijn van het gedrag van hun kind en ze zichzelf bewust zijn geworden van hun eigen helpende en niet helpende patronen in hun opvoedingsstijl.

Waar ben je in je vrije tijd zoal te vinden?
Ik kan me heel goed vermaken met mijn gezin, vrienden en familie, maar houdt ook enorm van “me-time”! Het liefst buiten en ook graag met een beetje zon erbij!

Wat staat er op jouw bucketlist? 
​Ik zou heeeel graag nog eens een grote, lange wereldreis willen maken.

 

Verder kennismaken?

Contact