Francine van der Lingen

  • Functie: Autisme deskundige 
  • E-mail: francine@slimmerik-ondersteuning.nl
  • Telefoonnummer: 058-845 95 74/ 06-28079070
  • SKJ geregistreerd jeugd- en gezinsprofessional 140004346

Op mijn 17e vertrok ik voor een jaar naar Roemenië om vrijwilligerswerk te gaan doen onder straatkinderen. Na mijn jaar in Roemenië begreep ik dat mijn hart ligt bij kwetsbare kinderen en jongeren en daarom besloot ik om de opleiding Pedagogiek te gaan volgen.

Tijdens mijn opleiding ben ik werkzaam geweest als gezinsondersteuner bij een gezinshuis. Na mijn opleiding kreeg ik een baan bij een zorginstelling, waar ik als groepsbehandelaar werkzaam was op een woongroep voor jonge vrouwen met complexe problematiek. De reden waarom ik hier ben gaan werken, was omdat ik deze jonge vrouwen wilden helpen zelfstandig in de maatschappij te participeren. Ook in het gezinshuis, waar ik al die tijd werkzaam ben gebleven, probeer ik de kinderen een basis mee te geven waardoor ze als ze straks volwassen zijn zelfstandig in de maatschappij kunnen meebewegen.

Het helpen van een kind of jongere bestaat voor mij niet uit alleen kijken naar de individu, maar ook naar het gezin en de omgeving. 
Francine van der Lingen, Autisme deskundige

In het werk dat ik in Roemenië deed, zag ik dat kinderen die kansen ontnomen worden, zich moeilijker kunnen ontwikkelen. Dat raakt mij, omdat ik geloof dat iedereen zichzelf zo goed mogelijk zou mogen ontwikkelen. Daarom heb ik de keuze gemaakt om bij Slimmerik aan de hand van de methodiek Geef mij de 5 mij in te zetten om kinderen en jongeren te begeleiden en helpen hun kwaliteiten verder te ontwikkelen.

Het helpen van een kind of jongere bestaat voor mij niet uit alleen kijken naar de individu, maar ook naar het gezin en de omgeving. Zo kan ontwikkeling en verandering op een bredere en daarmee duurzame manier tot stand komen.

Werkervaring:

  • Sinds 2016 werkzaam als ondersteuner bij een gezinshuis.
  • Drie jaar gewerkt als groepsbehandelaar voor jonge vrouwen met complexe problematiek.
  • Autisme deskundige bij Slimmerik.

Verder kennismaken?

Contact