Francine van der Lingen

Slimmerikjuni12.jpg
  • Functie: Autismedeskundige / Systeem Therapeutisch Medewerker
  • E-mail: francine@slimmerik-ondersteuning.nl
  • Telefoonnummer: 058-845 95 74/ 06-28079070
  • SKJ geregistreerd jeugd- en gezinsprofessional 140004346

Ik ben Francine van der Lingen en ik woon met mijn man en dochter in een stad in Friesland. Oorspronkelijk komen wij uit Overijssel, maar voor het werk van mijn man zijn we zes jaar geleden naar Friesland verhuisd. Gelukkig maar, want anders had ik de kans niet gekregen om bij Slimmerik te komen werken. Via een kleine omweg ben ik bij Slimmerik gekomen, dat kun je hieronder lezen.

Welke ervaring heb je in je rugzak gestopt voor je bij Slimmerik aan de slag bent gegaan?
Op mijn 17e ben ik naar Roemenië gegaan om vrijwilligerswerk te doen onder straatkinderen. Aansluitend ben ik gaan studeren, en tijdens mijn studie ben ik aan de slag gegaan als ondersteuner in een gezinshuis waar meerdere pleegkinderen wonen. De problematiek in dat gezinshuis liep uiteen; ik heb er onder andere kennisgemaakt met ASS. Toen ik klaar was met studeren, ben ik naast het werk in het gezinshuis gaan werken als groepsbehandelaar voor jongvolwassen vrouwen met complexe problematiek. 

Wat heeft je doen besluiten bij Slimmerik te komen werken?
In Roemenië heb ik ervaren dat mijn hart ligt bij kwetsbare kinderen en jongeren. Daar zag ik dat kinderen waarbij kansen worden ontnomen, zich moeilijker kunnen ontwikkelen. Dit raakt mij, omdat ik van mening ben dat iedereen het recht zou moeten hebben om zich zo goed mogelijk te mogen ontwikkelen. In mijn baan met jongvolwassenen viel het me opnieuw op dat als kinderen en jongeren niet tijdig de juiste hulp krijgen, ze jarenlang afhankelijk kunnen blijven van hulpverlenende organisaties omdat ze ook op latere leeftijd problemen blijven houden. Bij Slimmerik kwam voor mij alles samen: werken met jongeren en kinderen; hulpvragen kernachtig en met specialistische kennis aanpakken; en iedereen dezelfde ontwikkelingskansen bieden. Voor mij was de keuze om bij Slimmerik te gaan werken dan dus ook volkomen logisch. 

In gezinnen die ik begeleid streef ik er dan ook naar om de rust terug te laten keren en daarmee ruimte te creëren voor nieuwe ontwikkelingen.
Francine van der Lingen, Autismedeskundige

Welke eigenschap (of welke spreuk) kenmerkt jou als hulpverlener/persoon?
Mogen het er ook twee zijn? Zowel ‘Practice what you preach’ als ‘Always look on the bright side of life’ typeren mij namelijk. 

Wat hoop je te bereiken in je werk?
Tja, ik denk dat het uit bovenstaande vragen wel duidelijk is geworden dat ik echt sta voor gelijke ontwikkelingskansen. In gezinnen die ik begeleid streef ik er dan ook naar om de rust terug te laten keren en daarmee ruimte te creëren voor nieuwe ontwikkelingen. 

Waar ben je in je vrije tijd zoal te vinden?
Pf, haha, dat loopt erg uiteen. Ik vul mijn vrije tijd graag met het opzoeken van vriendinnen en familie; activiteiten ondernemen met mijn gezin; kamperen; naar concerten gaan; steden bezoeken; muziek luisteren; lekker eten; bakken en koken. 

Wat staat er op jouw bucketlist? 
Ik hoop heel erg dat het ooit mogelijk zal zijn een reis door het Midden-Oosten te maken, omdat de cultuur mij mateloos fascineert. Dat is op dit moment natuurlijk niet veilig genoeg, maar wie weet wat de toekomst brengen zal… 

 

 

Verder kennismaken?

Contact