Evelien Smink

Slimmerikmei113.jpg
  • Functie: Coördinator aanmeldingen & Autismedeskundige
  • E-mail: evelien@slimmerik-ondersteuning.nl
  • Telefoonnummer: 058-845 95 74/ 06-147 24 860
  • SKJ geregistreerd jeugd- en gezinsprofessional 160000232

Mijn naam is Evelien Smink en ik woon met mijn man in een stad in Friesland. Samen genieten wij van ons ‘huisje, boompje, beestje(s)’.
Onze hond (Roemeense straathond) speelt een grote rol in ons leven waarvan wij door liefde en geduld heel veel liefde en knuffels terugkrijgen. Maar de kat is de baas in huis haha. 

Welke ervaring heb je in je rugzak gestopt voor je bij Slimmerik aan de slag bent gegaan?
Tijdens mijn studie HBO Pedagogiek was ik werkzaam binnen het voortgezet onderwijs als zorgfunctionaris. Na het behalen van mijn diploma in 2013 heb ik deze werkzaamheden op 2 locaties van de scholengemeenschap uitgevoerd.
Daarna heb ik de overstap gemaakt naar beschermd wonen en ambulante hulpverlening binnen de WMO. Ik werkte met jongvolwassenen die studeerden en de diagnose ASS hadden. Hier heb ik mij verder gespecialiseerd in de begeleiding van jongeren met ASS problematiek.

Wat heeft je doen besluiten bij Slimmerik te komen werken?
In 2019 kwam Slimmerik op mijn pad. De naschoolse ondersteuning zou opgestart worden en de werkzaamheden en het begeleiden van jongeren sloten aan bij mijn eerdere werkervaring. Het leek mij erg leuk om een nieuw onderdeel binnen een organisatie op te starten en daar heb ik geen spijt van gehad. De naschoolse ondersteuning is uitgebreid en gaandeweg groeiden de groepen. Een erg mooie ontwikkeling om mee te maken.
Twee jaar geleden heb ik de overstap gemaakt naar de functie als aanmeldcoördinator. Ik ben nu meer aan de voorkant betrokken, voordat de hulpverlening daadwerkelijk van start gaat. Hiervoor is veel samenwerking met zowel externe als interne betrokkenen nodig, iets waar ik veel voldoening uit haal.

Dat gezinnen de juiste hulp krijgen waar ze behoefte aan hebben. Om dit vanaf de aanmelding in goede banen te leiden is een stuk waar ik aan bij kan dragen.
- Evelien Smink, coördinator aanmeldingen

Welke eigenschap (of welke spreuk) kenmerkt jou als hulpverlener/persoon?
Laagdrempelig en dat ik naast de personen sta. Ouders van jongeren hebben mij teruggegeven dat ze het erg fijn vinden dat ik met de jongeren omga als ieder ander; zij hadden eerdere ervaringen dat hulpverleners de focus legden op de ASS problematiek in plaats van kijken naar de jongere zelf. Nuchterheid en niet te veel poespas past ook wel bij mij.

Wat hoop je te bereiken in je werk?
Dat gezinnen de juiste hulp krijgen waar ze behoefte aan hebben. Om dit vanaf de aanmelding in goede banen te leiden is een stuk waar ik aan bij kan dragen.

Waar ben je in je vrije tijd zoal te vinden?
Samen met mijn man en de hond wandelen vind ik erg fijn. In huis ‘omrommelen’  en klusjes doen (kamer opknappen, verven etc.) is iets wat ik graag oppak. Daarnaast sport ik graag, vind ik het leuk om een film/serie te kijken en spreek ik af en toe af met vrienden.

Welke gewoonte zou je graag af willen leren of juist eigen willen maken? 
Iets voor mijzelf kunnen doen zonder de gedachte te hebben dat ik in die tijd ook wat ‘nuttigs’ had kunnen doen waar een ander ook wat aan heeft.

 

 

 

 

Verder kennismaken?

Contact