Esther Poelstra

Slimmeriksept6-min.jpg
  • Functie: Autismedeskundige / Systeem Therapeutisch Medewerker
  • E-mail: esther@slimmerik-ondersteuning.nl
  • Telefoonnummer: 058-845 95 74/ 06-146 07 795
  • SKJ geregistreerd jeugd- en gezinsprofessional 110026110

Mijn naam is Esther Poelstra en ik woon samen met mijn vriend in een mooi dorp in Friesland. In het dorp ben ik geregeld te vinden bij de lokale sportverenigingen en bij vrienden. Ik vind het leuk om betrokken te zijn bij activiteiten en de mensen om mij heen. Mensen zien mij dan ook als een sociaal dier. Maar een avondje niksen op de bank vind ik stiekem ook heerlijk.

Welke ervaring heb je in je rugzak gestopt voor je bij Slimmerik aan de slag bent gegaan?
Nadat ik in 2013 mijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) heb afgerond ben ik als jeugdzorgwerker binnen de jeugdhulpverlening aan de slag gegaan. Ik heb op verschillende behandelgroepen gewerkt met jongeren variërend in leeftijd van 6 tot 18 jaar. Op deze groepen verbleven jongeren met gedrags- en psychiatrische problemen. 

Wat heeft je doen besluiten bij Slimmerik te komen werken?
Ik heb, inmiddels alweer een aantal jaren geleden, de keuze gemaakt om de overstap te maken naar het ambulante werk binnen Slimmerik. Tijdens mijn werkjaren op de behandelgroepen heb ik gemerkt affiniteit te hebben met ASS-problematiek. Aangezien Slimmerik voornamelijk werkt met gezinnen en jongeren waarbij sprake is van (kenmerken van) ASS en omdat Slimmerik daarnaast overkwam als een deskundige, open en leergierige organisatie heb ik het besluit genomen om te hier te gaan solliciteren. Daarnaast leek het mij, na jaren onregelmatig te hebben gewerkt, fijn om regelmatig te gaan werken.

Welke eigenschap (of welke spreuk) kenmerkt jou als hulpverlener/persoon?
Als hulpverlener krijg ik regelmatig te horen dat jongeren en ouders het fijn vinden dat ik naast ze sta en samen met hen kijk naar wat er nodig is en ze hierbij ondersteun. Ik denk dat hierbij mijn geduld, het inzetten van humor en mijn nuchtere kijk op dingen helpend zijn. 

Daarnaast hoop ik te bereiken dat jongeren en hun ouders weer vertrouwen krijgen in zichzelf  en de mensen om hen heen. Dat ik tijdens deze reis mijn steentje bij kan dragen is waardevol. 
- Esther Poelstra, Autismedeskundige 

Wat hoop je te bereiken in je werk?
In mijn werk hoop ik te bereiken dat zoveel mogelijk jongeren en ouders weer grip krijgen op hun leven en dat ze daarbij weer positiever over zichzelf en/of de kinderen gaan denken. Het is mooi om te zien wanneer iemand zichzelf eerst niet begrijpt en uiteindelijk leert wat hij/zij zelf of juist de ander nodig heeft en hier ook naar kan handelen. Daarnaast hoop ik te bereiken dat jongeren en ouders weer vertrouwen krijgen in zichzelf en de mensen om hen heen. Dat ik tijdens deze reis mijn steentje bij kan dragen is waardevol.

Waar ben je in je vrije tijd zoal te vinden?
Zoals ik al schreef ben ik in mijn vrije tijd veel te vinden bij diverse sportverenigingen, zoals bij de tennisclub en de voetbalvereniging. Daarnaast spreek ik graag af met mensen die dicht om mij heen staan en bezoek ik geregeld een concert, musical o.i.d. 

Welke gewoonte zou je graag af willen leren of juist eigen willen maken? 
Ik zou het mij eigen willen maken om mijzelf soms wat meer rust en pauzes te gunnen. De jongeren en gezinnen die ik begeleid adviseer ik vaak om jezelf schakeltijd te geven, misschien moet ik zelf ook wat met dit advies gaan doen. Daarnaast zou ik mezelf willen aanleren om in de ochtend iets eerder op te staan zodat ik me niet iedere ochtend hoef te haasten, iets met een goede planning en mezelf hieraan houden. 

Verder kennismaken?

Contact