Esther Jansen

Slimmerik-60-min.jpg
  • Functie: Autismedeskundige
  • E-mail: e.jansen@slimmerik-ondersteuning.nl
  • Telefoonnummer: 058-845 95 74/ 06-411 41 249
  • SKJ geregistreerd jeugd- en gezinsprofessional 160008841

Nadat ik de opleiding Social Work heb afgerond in 2017 ben ik bij een grote zorgorganisatie aan de slag gegaan als begeleider op verschillende begeleid wonen locaties. Zo heb ik in Leeuwarden gewerkt, in Drachten en op twee locaties in Groningen. Tijdens mijn werk als begeleider heb ik veel mensen ondersteund bij verschillende hulpvragen, waaronder mensen in het autistisch spectrum. Één van de locaties waar ik werkte is zelfs speciaal opgericht voor en door mensen met ASS, een prachtig initiatief dat vanuit henzelf en ouders/ verwanten is ontstaan.

Toen ik begon aan mijn opleiding wist ik niet precies wat ik wilde of zou gaan doen maar één ding was duidelijk: ik wilde en wil nog steeds mensen helpen. Ik wil hen helpen hun leven iets makkelijker te maken, een stukje leuker te maken. Ik werk nu al enige tijd in de zorg sector en, in tegenstelling tot een aantal jaren geleden, weet ik nu heel goed wat ik wil, namelijk mensen in het autistisch spectrum ondersteunen bij hun leven.
Dat is de reden dat ik als vrijwilliger aan de slag ben gegaan bij de Nederlandse Verenging voor Autisme begin 2021. Ik begeleid hier eens in de maand een lotgenotengroep voor volwassenen met ASS samen met iemand die zelf ook in het autistisch spectrum zit oftewel met een ervaringsdeskundige. Dit is erg leerzaam en biedt mij veel voldoening. Ook ben ik na deze realisatie aan de slag gegaan als autisme/AD(H)D coach in Friesland. 

Dat Slimmerik vanuit deze methodiek werkt heeft mij uiteindelijk doen besluiten om hier aan het werk te gaan. Alle puzzelstukken vielen voor mij op hun plek, alle vijf.
- Esther Jansen, Autismedeskundige

Tijdens mijn werk kwam ik niet alleen in aanraking met mensen met ASS maar ook met de methodiek Geef me de 5. Ik heb de basiscursus en de verdiepingscursus gevolgd en daarnaast een tweetal lezingen van Colette de Bruin, Dit is Autisme en De Aanpak bij Autisme. Naast dat ik zelf met Geef me de 5 gewerkt heb, heb ik ook een verkorte basiscursus gegeven aan collega’s.
Al met al kan ik zeggen dat ik volledig achter de methodiek en de bijbehorende kernwaarden sta. Ik vind het een prachtige methodiek die op een hele basale maar toch doeltreffende manier duidelijkheid biedt. Dat Slimmerik vanuit deze methodiek werkt heeft mij uiteindelijk doen besluiten om hier aan het werk te gaan. Alle puzzelstukken vielen voor mij op hun plek, alle vijf.

Werkervaring:

  • Drieënhalf jaar als (persoonlijk) begeleider bij JP van den Bent stichting op verschillende locaties waaronder één locatie speciaal voor volwassenen in het autistisch spectrum.
  • Twee jaar als begeleider van twee lotgenotengroepen voor volwassen met ASS op vrijwillige basis bij de NVA.
  • Een jaar als autisme/AD(H)D coach bij een organisatie voor (jong)volwassenen.
  • Autismedeskundige bij Slimmerik.

 

Verder kennismaken?

Contact