Erik Velstra

Slimmerikmei44.jpg
  • Functie: Directeur/ Autismedeskundige / Systeem Therapeutisch Medewerker
  • Telefoonnummer: 058-845 95 74
  • SKJ geregistreerd jeugd- en gezinsprofessional 100022678

In 2016 heb ik de jeugdzorgorganisatie Slimmerik opgericht naast mijn baan als leerkracht in het speciaal basisonderwijs in Leeuwarden. Naast het werk als leerkracht heb ik mij verder geschoold in de kennis van autisme door onder andere de basiscursus en Post-HBO en licentieopleiding van ' Geef me de 5' in Doetinchem te volgen. 

Met mijn organisatie en team wil ik zoveel mogelijk kinderen, leraren, hulpverleners en ouders de hulp bieden die ze verdienen en nodig hebben door middel van de Geef me de 5 methodiek. 
- Erik Velstra, directeur Slimmerik

Door deze opleidingen en mijn achtergrond in het (speciaal) basisonderwijs en in de jeugdzorg zag ik veel kinderen en ouders die behoefte hebben aan specialistisch en tegelijkertijd praktische ondersteuning bij autisme.

Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt om te stoppen als leerkracht om mij volledig te kunnen richten op Slimmerik en om aan de toenemende aanvraag te kunnen voldoen. De afgelopen jaren heeft Slimmerik een groei doorgemaakt en werken we naar tevredenheid samen met vele scholen, gemeentes, gebiedsteams en andere ketenpartners in Friesland.

Met mijn organisatie en team wil ik zoveel mogelijk kinderen, leraren, hulpverleners en ouders de hulp bieden die ze verdienen en nodig hebben door middel van de Geef me de 5 methodiek en andere bewezen effectieve interventies.
Het is een bewuste keuze om alleen ondersteuning te bieden aan kinderen en jongeren tot 18 jaar met autisme in de provincie Friesland, zodat we ons hier volledig op kunnen richten en onze kwaliteit hoog kunnen houden.

Het is een passie van mij om kinderen en jongeren met autisme van overleven naar leven te helpen.
Dit gezamenlijk met een deskundig team die zich iedere dag vol enthousiasme inzet om de juiste ondersteuning op maat te bieden.

Werkervaring:

  • Acht jaar leerkracht speciaal basisonderwijs in Leeuwarden. (5 jaar schoolverlaters, 2 jaar groep 5/6 en 1 jaar groep 7)
  • Twee jaar Geef me de 5 medewerker binnen het speciaal basisonderwijs. ( coachen van leerlingen/leerkrachten en implementeren van de methodiek binnen de school)
  • Één jaar pedagogisch medewerker weekend- en vakantiebegeleiding op een zorgboerderij.
  • Drie jaar pedagogisch medewerker begeleiding- en behandelgroepen Tjallinga Hiem (Reik) in Leeuwarden.
  • Sinds 2016 directeur/oprichter van Slimmerik.

 

Verder kennismaken?

Contact