Eelkje Fokkema

Slimmerik juli-109-min.jpg
  • Functie: Autismedeskundige
  • E-mail: eelkje@slimmerik-ondersteuning.nl
  • Telefoonnummer: 058-845 95 74/ 06- 434 26 296
  • SKJ geregistreerd jeugd- en gezinsprofessional 140020941

Al vroeg wist ik dat autisme mijn interesse had. Tijdens mijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening werd dit nogmaals bevestigd toen ik aan het werk ging als zorgcoördinator in het voortgezet onderwijs. Ik merkte dat ik veel energie kreeg als ik jongeren duidelijkheid en structuur kon bieden, bijvoorbeeld met het plannen van hun huiswerk. In 2009 heb ik mijn SPH diploma gehaald. In 2010 heb ik daarnaast de bevoegdheid gehaald om les te mogen geven op het MBO. Na deze opleiding heb ik een tijdje gewerkt in het speciaal basisonderwijs, waar ik veel met kinderen met autisme en/of andere gedragsstoornissen heb geholpen. Ik begeleidde de kinderen één op één of in een groepje.

Ik vind de methodiek zo fijn en helpend dat ik graag ouders en kinderen ook kennis wil laten maken met Geef me de 5. Samen duiken we in de methodiek en zorgen we uiteindelijk voor duidelijkheid en structuur.
- Eelkje Fokkema, Autismedeskundige

Na het werken binnen het SBO ben ik gaan werken bij de JP van den Bent Stichting als ambulant hulverlener. Ik heb in de 10 jaar als ambulant hulpverlener veel gezinnen en kinderen begeleid met veel uiteenlopende hulpvragen. Ook hier ontdekte ik dat ik de meeste energie kreeg als er hulpvragen rondom ASS bij mij terecht kwamen. Ik vind het erg fijn dat ik gezinnen en kinderen thuis in hun eigen veilige omgeving de goede weg op kan helpen.

Een aantal jaren geleden heb ik een training Geef me de 5 gevolgd. Hierna ontstond bij mij de interesse om mij verder richting ASS te ontwikkelen en heb ik een aantal lezingen van Colette de Bruin gevolgd en boeken gelezen. Ik vind de Geef me de 5-methodiek een prachtig instrument om ASS te leren begrijpen. Daarnaast geeft de methodiek een hele fijne en toepasbare handvaten. Door Geef me de 5 ben ik mensen met ASS beter gaan begrijpen en heb ik geleerd om op een positieve manier mensen te helpen met hun vragen. Ik vind de methodiek zo fijn en helpend dat ik graag ouders en kinderen ook kennis wil laten maken met Geef me de 5. Samen duiken we in de methodiek en zorgen we uiteindelijk voor duidelijkheid en structuur.

Werkervaring:

  • Tien jaar gewerkt als ambulant hulpverlener bij de JP van de Bent Stichting
  • Anderhalf jaar gewerkt als zorgcoördinator op Piter Jelles
  • Een halfjaar onderwijsassistent in het SBO
  • Autismedeskundige bij Slimmerik.

Verder kennismaken?

Contact