Cindy Solberg

Slimmeriksept18-min.jpg
  • Functie: Autismedeskundige
  • E-mail: cindy@slimmerik-ondersteuning.nl
  • Telefoonnummer: 058-845 95 74/ 06- 392 73 961
  • SKJ geregistreerd jeugd- en gezinsprofessional 160004288

Al heel jong wist ik dat ik kinderen en jongeren wilde helpen die het moeilijk hebben of vastlopen, daarom ben ik de opleiding pedagogiek gaan doen. Binnen deze opleiding heb ik ervaring opgedaan met diverse doelgroepen. Ik heb gewerkt op een basisschool waar ik kinderen heb ondersteund bij hun sociaal-emotionele ontwikkeling. Bij WELLZO Jongerenwerk heb ik onder anderen bij Jimmy’s ondersteund. Dit is een ontmoetingsplek voor en door jongeren met verschillende hulpvragen.   

In het laatste jaar van mijn opleiding ben ik bij Team 050 begonnen als begeleider. Hier begeleidde ik jongeren met gedrags- en ontwikkelingsproblemen, zowel individueel als in groepsverband. Hierbij had ik ook intensief contact en samenwerking met de ouders, scholen en hulpverleningsinstanties. Tijdens dit werk ben ik erachter gekomen dat mijn affiniteit ligt bij het werken met jongeren met ASS en dat mijn passie ligt bij het begeleiden en behandelen. Ook het motiveren en het in de eigen kracht zetten van de jongeren staat voor mij hierbij centraal.   

Duidelijkheid, structuur, rust, regelmaat en een korte heldere communicatie zijn van belang om zo de juiste stappen te zetten
- Cindy Solberg, Autismedeskundige

Vanuit mijn ervaring zie ik dat de doelgroep vaak niet begrepen wordt. Duidelijkheid, structuur, rust, regelmaat en een korte heldere communicatie zijn van belang om zo de juiste stappen te zetten om hun doelen te bereiken. De methodiek Geef me de 5 biedt hierin mooie handvaten, die wij bij Slimmerik inzetten om de jongeren zich zo optimaal mogelijk te kunnen laten ontwikkelen.  

Werkervaring:

  • Begeleider bij Team050 
  • Schoolmaatschappelijk werk bij RENN4 
  • Autismedeskundige bij Slimmerik.

Verder kennismaken?

Contact