Bente Vellinga

Slimmerikmei6.jpg
  • Functie: Autismedeskundige/ gezinsbehandelaar IAG
  • E-mail: bente@slimmerik-ondersteuning.nl
  • Telefoonnummer: 058-845 95 74/ 06 434 26 297
  • SKJ geregistreerd jeugd- en gezinsprofessional 110028519

In juni 2013 heb ik de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening succesvol afgerond. Tijdens deze opleiding kwam ik voor het eerst in aanraking met kinderen en jongeren met autisme. In de eerste jaren hierna ben ik werkzaam geweest bij een grote jeugdzorgorganisatie in Friesland op een groep voor kinderen en jongeren die (tijdelijk) niet meer thuis konden wonen. In die tijd heb ik ook ervaring op mogen doen binnen de reguliere kinderopvang en als allround hulpverlener bij een zorginstelling voor voornamelijk pubermeiden.

Bij Slimmerik ondersteun ik de jongeren en hun ouders bij diverse hulpvragen. In mijn werk vind ik het belangrijk goed te luisteren en ook te kijken naar wat juist wel goed gaat. Ik ben iemand die graag vooruit kijkt en denkt in oplossingen.
- Bente Vellinga, Autismedeskundige

Voordat ik bij Slimmerik aan de slag ging als autisme deskundige heb ik nog ruim vier jaar gewerkt bij een kleinere jeugdzorgorganisatie. Hier heb ik jongeren en jongvolwassenen begeleid bij het zelfstandig wonen en heb ik gezinsondersteuning geboden aan ouders en hun kinderen. Voor deze gezinsondersteuning heb ik in 2020 de opleiding Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling succesvol afgerond. Binnen deze verschillende organisaties heb ik veel kennis en ervaring op mogen doen met het werken met kinderen en jongeren met autisme.  

Bij Slimmerik ondersteun ik de jongeren en hun ouders bij diverse hulpvragen. In mijn werk vind ik het belangrijk goed te luisteren en ook te kijken naar wat juist wel goed gaat. Ik ben iemand die graag vooruit kijkt en denkt in oplossingen. Door het creëren van duidelijkheid en voorspelbaarheid ontstaat er rust en veiligheid. Hierdoor zorgen we er samen voor dat de puzzelstukjes (weer) op de juiste plek komen. Dit zorgt voor rust en veiligheid en ruimte voor (nieuwe) ontwikkelingen. De methodiek Geef me de 5 komt hierbij goed van pas.

Werkervaring:

  • Ruim vier jaar als pedagogisch medewerker bij een grote jeugdzorgorganisatie in Friesland
  • Een halfjaar als allround hulpverlener bij een zorginstelling voor pubermeiden
  • Anderhalf jaar als pedagogisch medewerker binnen de reguliere kinderopvang
  • Ruim vier jaar als jeugdzorgwerker/ IAG'er binnen een instelling voor begeleid zelfstandig wonen in de jeugdzorg.
  • Autismedeskundige/ IAG'er bij Slimmerik.

Verder kennismaken?

Contact