Ben de Roos

Slimmerikdecember28klein.jpg
  • Functie: Autismedeskundige onderwijs-zorg
  • E-mail: ben@slimmerik-ondersteuning.nl
  • Telefoonnummer: 058-845 95 74/ 06-185 15 280

Twaalf jaar geleden ben ik begonnen als leraar in groep 8 op het speciaal basisonderwijs. Daarvoor heb ik twee jaar in het regulier onderwijs gewerkt. Al snel werd mijn interesse gewekt voor de kinderen met extra hulpvragen binnen onderwijsland. Als leraar stel je jezelf vaak de vraag: “Hoe haal je het beste in een kind naar boven, hoe benut je zijn of haar kwaliteiten zo goed mogelijk en creëer je een setting waarin dit lukt?

Wat ik zo mooi aan de Geef me de 5 aanpak vind is dat het direct werkt! En niet alleen voor kinderen met autisme, maar ook voor andere kinderen die extra duidelijkheid nodig hebben kan het erg helpend zijn.

- Ben de Roos, Autismedeskundige onderwijs-zorg

Voor ieder kind is er dan weer een verschillende aanpak. Wat ik zo mooi aan de Geef me de 5 aanpak vind is dat het direct werkt! En niet alleen voor kinderen met autisme, maar ook voor andere kinderen die extra duidelijkheid nodig hebben kan het erg helpend zijn. Een win-win situatie in een klas dus.

Ik had vroeger een heel ander beeld van autisme. Ik kende het in de basis en wist er achteraf maar weinig van. Gelukkig zijn wij leraren leergierig en door verschillende Geef me de 5 cursussen te volgen en in 2019 de “Geef me de 5 Post-HBO” studie af te ronden begon ik met een heel ander oog naar deze groep leerlingen te kijken. Kijken met de auti-bril noemen we dat binnen de methodiek. Je probeert de wereld zoveel mogelijk te zien zoals kinderen met autisme dat ook zien. Voor een leraar erg handig omdat wij gewend zijn om met de kinderen mee te kijken, hier passen wij immers ons onderwijsaanbod op aan.

Omdat ik zie dat de aanpak gewoon werkt wil ik deze niet alleen meer in mijn eigen groep toepassen. Vandaar dat ik bij Slimmerik ben gaan werken. Hier hoop ik veel leergierige collega’s in Friesland met de ogen van “CASS” te leren kijken.

Werkervaring:

Voordat ik bij Slimmerik kwam werken heb ik lang gewerkt als gespecialiseerde leerkracht in het speciaal basisonderwijs.

  • Twee jaar leraar in het regulier basisonderwijs.
  • Vijf jaar groep 8 in het SBO
  • Vijf jaar groep 7 in het SBO
  • Twee jaar groep 5/6 in het SBO
  • Autismedeskundige in het SBO
  • Autismedeskundige onderwijs-zorg bij Slimmerik

Verder kennismaken?

Contact