Amarins Kok

Slimmeriksept9.jpg
  • Functie: Autismedeskundige
  • E-mail: amarins@slimmerik-ondersteuning.nl
  • Telefoonnummer: 058-845 95 74/ 06- 392 73 958
  • SKJ geregistreerd jeugd- en gezinsprofessional 140019627

Mijn naam is Amarins Kok en ik woon in een mooie stad in de provincie Groningen. Ik ben vaak te vinden in cafés en restaurants. Ik houd dan ook van lekker uit eten gaan en gezelligheid. Daarnaast ga ik naar de sportschool (al dat eten moet er ook weer af) en vind ik het heerlijk om op vakantie te gaan en landen (en hun eten) te ontdekken.  

Welke ervaring heb je in je rugzak gestopt voor je bij Slimmerik aan de slag bent gegaan?
Ik heb al heel jong (15) moeten kiezen voor een opleiding. Ik koos voor de opleiding jeugdzorg en dit was gelukkig een hele goede keuze. Ik werd enthousiaster en ben daarna de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening en de Post-HBO Geef me de 5 gaan doen. In deze jaren heb ik bij verschillende organisaties met jongeren en hun naasten gewerkt. Onder andere op scholen, in thuissituaties, in logeerhuizen en in het auti-café. 

Wat heeft je doen besluiten bij Slimmerik te komen werken?
Gedurende de Post-HBO Geef me de 5 opleiding merkte ik dat het nut had wat ik deed. Ik leerde mensen met autisme beter begrijpen en de technieken die ik toepaste werkten bij de gezinnen waar ik kwam. Ik kreeg regelmatig appjes van ouders: "Het werkt echt!" Dit heeft mij enthousiast gemaakt om te zoeken naar een organisatie die met Geef me de 5 werkt en zo kwam Slimmerik in beeld.

In mijn werk vind ik het belangrijk dat iedereen zijn verhaal bij mij kan doen zonder oordeel. Ik probeer een zo veilig en open mogelijke sfeer te creëren zodat iedereen zich gehoord en begrepen voelt. 
- Amarins Kok, Autismedeskundige

Welke eigenschap (of welke spreuk) kenmerkt jou als hulpverlener/persoon?
In mijn werk vind ik het belangrijk dat iedereen zijn verhaal bij mij kan doen zonder oordeel. Ik probeer een zo veilig en open mogelijke sfeer te creëren zodat iedereen zich gehoord en begrepen voelt. Ik krijg regelmatig het compliment dat ik bij iedere jongere kan aansluiten, hoe divers ook. Daarnaast kenmerkt mijn creativiteit mij. Ik word er enthousiast van elke keer weer een activiteit/spel/gespreksvorm te bedenken die passend is bij de jongere.  

Wat hoop je te bereiken in je werk?
Ik hoop dat er vooruitgang is bij de gezinnen; dat er doormiddel van kleine stapjes een grote, positieve verandering plaatsvindt. Ook hoop ik dat jongeren met autisme zichzelf beter leren begrijpen en dit kunnen delen met hun omgeving. Hierdoor hoop ik dat er meer begrip ontstaat en onze maatschappij meer rekening kan houden met hen. 

 

Verder kennismaken?

Contact