Lotte Bergsma

Slimmerikdecember13klein.jpg
  • Functie: Autisme deskundige/ gezinsbehandelaar IAG
  • E-mail: lotte@slimmerik-ondersteuning.nl
  • Telefoonnummer: 058-845 95 74/ 06-344 91 962
  • SKJ geregistreerd jeugd- en gezinsprofessional 100025902

Ik heb de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening in 2014 afgerond. Mijn eindstage heb ik mogen doen in de kinder- en jeugdpsychiatrie en daarna ben ik het werkveld in gegaan. Als eerste heb ik gewerkt op een woonlocatie voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Hier heb ik als eerste kennis mogen maken met de Geef me de 5 methodiek. Ik ben onwijs blij dat ik nu binnen Slimmerik met deze methodiek mag werken. Deze methodiek heeft mij altijd aangesproken en is altijd onderdeel geweest in mijn carrière. 

Het werken met kinderen, jongeren en ouders spreekt mij aan. Hier wil ik mij verder in gaan ontwikkelen. Ik heb gewerkt met jongeren tussen de 12 en 27 jaar met psychische problematiek. Het was niet makkelijk voor deze jongeren om de hulpverlening in te gaan, mede door hun eerdere negatieve ervaringen en wantrouwen richting hulpverlening. Investeren in de relatie en nieuwsgierig zijn is enorm belangrijk. Iedereen is uniek en heeft zijn eigen verhaal. Ik ga er vanuit dat contact maken begint bij aansluiting zoeken bij zijn of haar eigen verhaal. 

Ik zet kinderen, jongeren en gezinnen in hun kracht door hun eigen mogelijkheden en vaardigheden naar voren te brengen.
Lotte Bergsma, Autisme deskundige

Het creëren van duidelijkheid en voorspelbaarheid zorgt voor rust en een veilig gevoel. Die rust en veiligheid maakt dat het kind, de jongere en/of het gezin zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen. Dit is iets waar ik mij voor inzet! Ik zet kinderen, jongeren en gezinnen in hun kracht door hun eigen mogelijkheden en vaardigheden naar voren te brengen. Ik heb de post-HBO opleiding Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling afgerond. In mijn werk staat de hulpvraag van het kind/de jongere en omgeving centraal. Gezamenlijk brengen wij knelpunten in kaart, die de ontwikkeling en zelfredzaamheid belemmeren. Vanuit die blik zoek ik samen met het gezin naar een passende begeleidingsvorm in hun eigen omgeving en met zoveel mogelijk hun eigen netwerk. 

Ik vind het een mooie uitdaging om kinderen, jongeren en gezinnen zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen middels de Geef me de 5 methodiek! 

Werkervaring:

  • Drie jaar gewerkt voor JP van den Bent stichting als persoonlijk begeleider.
  • Anderhalf jaar gewerkt voor FACT jeugd Fryslân, onderdeel van GGZ Friesland, als ambulant begeleider.
  • Eén jaar gewerkt voor Cedin als pedagoog. 
  • Autisme deskundige bij Slimmerik.

Verder kennismaken?

Contact