Karina van der Ploeg

Slimmerikjuni18.jpg
  • Functie: Autisme deskundige/ gezinsbehandelaar IAG
  • E-mail: karina@slimmerik-ondersteuning.nl
  • Telefoonnummer: 058-845 95 74/ 06-28079064
  • SKJ geregistreerd jeugd- en gezinsprofessional 140014333

Op jonge leeftijd wist ik wat ik later wilde gaan doen. Ik wilde in de zorg, werken met kinderen. Kinderen zijn fantastisch, ieder kind is uniek en ik vind het prachtig om te mogen bijdragen aan hun ontwikkeling.

Ik ervaar het als een groot goed als een kind zich door mij gezien & gehoord voelt, maar bovenal begrepen.
Karina van der Ploeg, Autisme deskundige

Ik heb er destijds voor gekozen de opleiding Pedagogiek te volgen. Ik weet nu, na op verscheidene werkplekken te hebben gewerkt, dat ik graag werk met kinderen en jongeren met autisme. Wat ook fijn is om te ontdekken is dat deze klik wederzijds is. Ik ervaar het als een groot goed als een kind zich door mij gezien & gehoord voelt maar bovenal begrepen. Door structuur, duidelijkheid, rust, veiligheid, begrip en psycho-educatie te bieden kunnen zij mooie stappen maken in hun ontwikkeling. Vertrouwen krijgen in zichzelf en hun eigenwaarde laten groeien. Ik draag hier heel graag een steentje aan bij!  

Naast de kinderen te begeleiden heb ik op een eerdere werkplek ook de ouders en gezinnen mogen ondersteunen. Daarvoor heb ik de post-HBO opleiding IAG gevolgd. Ik ondersteun de visie van Slimmerik dat een kind gebaat is ouders mee te nemen in de begeleiding om zodoende samen meer en effectiever successen te kunnen behalen. Daarom ben ik blij en enthousiast dat ik onderdeel mag uitmaken van het team Slimmerik waar de aandacht uitgaat naar zowel de ouders als het kind! En hoe mooi is het dat we dit heel gericht kunnen doen aan de hand van de methodiek Geef me de 5! 

Werkervaring:

  • Zeven jaar als ambulant begeleider binnen een beschermde woonvorm voor jong volwassenen met meervoudige ontwikkelingsproblematiek.
  • Zeven jaar als pedagogisch medewerker op verschillende klinische behandelgroepen voor kinderen en jongeren met een speciale ondersteuningsbehoefte. Naast het werken op de klinische behandelgroep, een jaar als gezinsbegeleider gewerkt.
  • Ruim een jaar als begeleider op dagbehandelingsgroepen in de leeftijd van 14 t/m 18 jaar.
  • Twee jaar één op één begeleiding van een kind met autisme in de thuissituatie t.b.v. de ontwikkeling, tijdens mijn studie.
  • Autisme deskundige bij Slimmerik.

Verder kennismaken?

Contact