Avelien van der Heide-Bos

Slimmerikdecember20klein.jpg
  • Functie: Autisme deskundige
  • E-mail: avelien@slimmerik-ondersteuning.nl
  • Telefoonnummer: 058-845 95 74/ 06-344 91 960
  • BIG geregistreerd 69919924530

Ik ben er voor je. 

Ik zal naast je staan en ondersteunen op de gebieden waar je dit nodig hebt. 
Door positief contact, op zoek gaan naar de oorzaak achter gedrag, het bieden van duidelijkheid, overzicht en structuur en werken aan concrete doelen. Het is maatwerk en ziet er voor iedereen anders uit. We creëren basisrust zodat het kind, de jongere en/of het gezin de mogelijkheden krijgt om zich te kunnen ontwikkelen.

Tijdens de Post HBO-opleiding van Geef me de 5 ben ik erg enthousiast geworden over deze methodiek.  Het is prachtig om in de praktijk te zien dat de methodiek werkt en de mooie resultaten die je met elkaar kan bereiken. 
- Avelien van der Heide-Bos, Autisme deskundige 

De 7,5 jaar voordat ik bij Slimmerik ben gaan werken heb ik een ruime ervaring opgedaan op verschillende plekken binnen GGZ Friesland. Dit zowel in klinieken, op de polikliniek en ambulant, bij jongeren en jongvolwassenen in hun eigen leefomgeving.
Op al mijn werkplekken heb ik een voorliefde gehad voor het werken met jongeren met een autisme spectrum stoornis. Door het bieden van duidelijkheid, overzicht en onvoorwaardelijk vertrouwen is er veel ontwikkeling mogelijk. Het is waardevol om een bijdrage aan dit proces te kunnen leveren. 

De laatste twee jaar heb ik daar gewerkt voor een ambulant jongeren en jongvolwassenen team. Hier wordt behandeling en begeleiding in de thuissituatie geboden aan jongeren en jongvolwassenen tussen 12 en 25 jaar die vastlopen op meerdere levensgebieden. Vaak hebben jongeren veel hulpverlening gehad en hebben zij weinig vertrouwen in de hulpverlening. 
Vanuit deze setting heb ik de post-HBO opleiding Geef me de 5 gedaan. Het is prachtig om in de praktijk te zien dat de methodiek werkt en de mooie resultaten die je met elkaar kan bereiken. Tijdens de opleiding kwam ik tot de conclusie dat ik actief verder wil blijven werken met Geef me de 5. Ik ben blij dat ik de mogelijkheid heb gekregen mijn werkzaamheden bij Slimmerik te kunnen vervolgen.

Werkervaring:

  • Twee jaar klinische vervolgbehandeling bij GGZ Friesland.
  • Vier jaar forensisch psychiatrische afdeling (gesloten setting) bij GGZ Friesland.
  • Een aantal maanden acute dagbehandeling bij GGZ Friesland.
  • Twee jaar FACT jeugd Fryslân vanuit GGZ Friesland.
  • Autisme deskundige bij Slimmerik.

Verder kennismaken?

Contact