Nieuwe maatregelen n.a.v. toespraak Mark Rutte

14 december 2020

Beste cliënten en ouders/verzorgers, Vanavond heeft de minister-president Rutte tijdens zijn toespraak de nieuwe maatregelen aangekondigd. Deze maatregelen zijn fors en lijken veel op die van het afgelopen voorjaar. Dit heeft uiteraard invloed op de zorg die wij verlenen en door middel van deze brief breng ik u hiervan op de hoogte.

In de toespraak is duidelijk geworden dat alle scholen en kinderdagverblijven tot en met 18 januari gesloten zijn. Ook wij volgen deze richtlijnen en zullen tot en met 18 januari zoveel mogelijk gesloten blijven voor cliënten. Dit gaat, net als bij alle scholen, vanaf woensdag 16 december in.

De naschoolse ondersteuning, maatjesgroepen en thuiszitterstrajecten zullen vanaf die dag dus niet meer mogelijk zijn op onze locatie. Dit geldt voorlopig eerst tot en met 18 januari 2021.

Voor de duidelijkheid: Op dinsdag 15 december gaan de maatjesgroep en de naschoolse ondersteuningsgroepen nog wel gewoon door.

Wij willen onze zorg wél zoveel mogelijk continueren. Dit betekent dat we net als de vorige lockdown zoveel mogelijk de trajecten via (beeld) bellen willen vervolgen. De ambulante ondersteuning gebeurt dus waar mogelijk op afstand. De vaste begeleider zal dit z.s.m. met u afstemmen.

Opsomming van de maatregelen en de gevolgen voor onze ondersteuning:

Locatie Slimmerik van 16 december 2020 tot en met 18 januari 2021 zoveel mogelijk gesloten.

 1. Onze locatie is de 5 weken zoveel mogelijk gesloten voor cliënten. Dat betekent dat de naschoolse ondersteuning, thuiszitterstrajecten en maatjesgroepen deze 5 weken niet doorgaan. Wij zullen met al deze ouders/cliënten contact leggen om te overleggen hoe wij op afstand toch kunnen blijven ondersteunen. Wij blijven de ontwikkelingen nauwlettend volgen en zullen u blijven berichten over het vervolg na 18 januari.
   
 2. Onze ambulante ondersteuning zullen wij zoveel mogelijk op afstand doen. Uw vaste begeleider zal contact met u zoeken om hierover afstemming te hebben. U kunt zelf uw begeleider ook tijdens kantooruren bereiken en als uw vaste begeleider niet bereikbaar is, dan kunt u contact met ons opnemen via het algemene nummer of e-mailadres. De ondersteuning op afstand kan via beeldbellen via Teams, telefonisch of per mail.
  Onze collega’s zijn inmiddels ervaren om via beeldbellen toch zo goed mogelijk het traject te kunnen vervolgen. Mocht een situatie er echt om vragen dan zullen we mogelijk weer met cliënten buiten gaan wandelen op 1,5 meter afstand om op die manier toch fysiek contact te kunnen hebben.
   
 3. Zoals u in bovenstaande punten kunt lezen sluiten wij onze locatie zoveel mogelijk voor cliënten. Dit betekent dat wij deels openblijven voor cliënten waarbij dit echt nodig is. Dit zullen we per situatie bekijken en hierin steeds een afweging moeten maken. Mocht u willen overleggen over uw situatie dan kunt u telefonisch contact opnemen via ons vaste telefoonnummer. Deze afstemming dus graag telefonisch en niet per mail.
  Dit gaat dus echt om uitzonderlijke gevallen waarbij de situatie niet anders toelaat. Hierbij is het ook verstandig om bij de school na te vragen wat zij in deze situatie voor u kunnen betekenen. Daarnaast is het goed om te benoemen dat dit niet geldt voor de kerstvakantie. De kerstvakantie zou onze locatie sowieso al gesloten zijn.
   
 4. Alle overige overleggen, kennismakingsgesprekken en evaluaties vinden in deze periode niet fysiek, maar ook via Teams plaats.
   
 5. Mocht er crisis zijn dan kunt u altijd contact opnemen met spoed4jeugd op telefoonnummer 0800-7763345. Ga voor meer informatie naar: www.spoed4jeugd.nl

Wij blijven u op de hoogte houden van de ontwikkelingen en onze besluitvorming. Wij zijn deze periode tijdens kantooruren (9.00-17.30 uur) altijd bereikbaar voor al uw vragen over uw kind en situaties waar u tegen aanloopt.
Dit geldt voor iedereen die in zorg is bij Slimmerik, maar ook voor ouders en kinderen met autisme die niet in zorg zijn bij ons.

Mocht u naar aanleiding van deze brief vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met mij.

Ik wens jullie namens ons gehele team veel sterkte in deze tijd en pas goed op elkaar! En uiteraard ondanks alles ook fijne feestdagen gewenst!

 

Met vriendelijke groet,

 

Erik Velstra

Directeur Slimmerik

Terug naar overzicht