Rots en Water training

Rots & Water is een psychofysieke training voor jongens en meisjes voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs, jeugdhulpverlening, jeugddetentie en GGZ.

Het Rots & Water programma kan worden beschouwd als een weerbaarheids -programma en uiterst effectief anti-pest-programma.

Rots en Water heeft als doel het verbeteren van zelfbeheersing, zelfreflectie, zelfvertrouwen, en communicatieve en sociale vaardigheden. Daarnaast zijn de preventie van geweld en van seksueel geweld, het leren maken van eigen keuzes en het leren gaan van een eigen weg belangrijke thema’s.
Een zeer belangrijk, fundamenteel thema is het voorkomen van pesten. (preventieve werking)

Rots en Water maakt gebruik van een psychofysieke didactiek, wat inhoudt dat startend vanuit een fysieke invalshoek, mentale en sociale vaardigheden worden aangereikt en verworven. Actie (spel, spelen en simpele zelfverdedigingsvormen) wordt afgewisseld door momenten van zelfreflectie en kringgesprekken.
Deze training wordt aangepast op kinderen met autisme door te kijken welke fysieke oefeningen mogelijk zijn. 

De rots en water training wordt in kleine groepen van maximaal 6 kinderen gegeven. De training bestaat uit 8 lessen van elk een uur.
Voor de training wordt een intakegesprek met ouders gehouden om in overleg te bepalen wat de doelen worden. Na afloop worden deze ook geëvalueerd.

De training wordt uitsluitend gegeven door een gecertificeerde Rots en Water trainer en wordt alleen aangeboden als onderdeel van een ondersteuningstraject bij ons.

Neemt u voor meer informatie contact met ons op!

Wilt u meer informatie over de Rots & Water training?

Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen