Home » Aanbod » Ambulante ondersteuning

Ambulante ondersteuning

Bij het opgroeien van een kind of jongere met autisme gaat niet alles vanzelfsprekend. Als opvoeder kunt u voor moeilijke situaties komen te staan.

 

Slimmerik biedt praktische ondersteuning bij de opvoeding van uw kind, leerling of cliënt en wij denken graag met u mee.

Tijdens deze ondersteuning komen wij bij u op locatie.

Wij bieden praktische handvatten en gaan altijd terug naar de oorzaak van het gedrag van het kind of jongere. Om het gedrag beter te begrijpen kunnen wij u of het kind of jongere psycho-educatie over autisme geven.

Tijdens onze ondersteuning maken wij veel gebruik van Video Interactie Begeleiding om samen met u de situaties te bekijken en vanuit daar te kijken naar oplossingen.

Dit doen wij met behulp van de Geef me de 5 methodiek. Met deze methodiek willen wij het kind of jongere zo zelfstandig mogelijk maken en zorgen voor basisrust.


De ambulante ondersteuning kan op verschillende plaatsen.

Ondersteuning in uw thuissituatie

Tijdens de opvoeding van uw kind kunt u tegen moeilijke situaties aanlopen. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken wij de hulpvraag en stellen wij het ondersteuningsplan op. Wij komen bij u langs en geven wij u praktische handvatten waarmee u vervolgens zelf verder kunt. Wij werken volgens de Geef me de 5 methodiek en geven u hier graag uitleg over.

 

Ondersteuning op school.

U heeft een leerling met autisme in de klas en u loopt tegen moeilijke situaties aan. De leerling komt moeilijk tot leren of laat ongewenst gedrag zien. Vanuit onze ervaring in het onderwijs denken wij graag met u mee. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken wij de hulpvraag en stellen wij vervolgens een ondersteuningsplan op. Wij komen een aantal keren langs om u praktische handvatten te geven. Wij werken volgens de Geef me de 5 methodiek en geven u hier graag uitleg over. Dit kan ook doormiddel van een presentatie aan alle mensen die betrokken zijn bij de leerling.

 

Ondersteuning op de instelling.

Binnen de instelling heeft u een cliënt waarbij u graag praktische handvatten wilt gebruiken vanuit de Geef me de 5 methodiek.

Wij komen graag langs om met u mee te denken en tijdens het kennismakingsgesprek bespreken wij de hulpvraag en stellen wij vervolgens een ondersteuningsplan op. Vervolgens komen wij een aantal keren langs praktische handvatten te geven en uw uitleg te geven over de Geef me de 5 methodiek en hoe u deze kunt inzetten.

Dit kan ook doormiddel van een presentatie aan alle mensen die betrokken zijn bij de cliënt.