Home » Aanbod » Ambulante ondersteuning

Ambulante ondersteuning


Bij het opgroeien van een kind of jongere met autisme gaat niet alles vanzelfsprekend. Als opvoeder kunt u voor moeilijke situaties komen te staan.

 

Slimmerik biedt praktische ondersteuning bij de opvoeding van uw kind, leerling of cliënt en wij denken graag met u mee.

Tijdens deze ondersteuning komen wij bij u op locatie.

Wij bieden praktische handvatten en gaan altijd terug naar de oorzaak van het gedrag van het kind of jongere. Om het gedrag beter te begrijpen kunnen wij u of het kind of jongere psycho-educatie over autisme geven.

Tijdens onze ondersteuning maken wij gebruik van Video Interactie Begeleiding om samen met u de situaties te bekijken en vanuit daar te kijken naar oplossingen.

Dit doen wij met behulp van de Geef me de 5 methodiek. Met deze methodiek willen wij het kind of jongere zo zelfstandig mogelijk maken en zorgen voor basisrust.


De ambulante ondersteuning kan op verschillende plaatsen.

1. Opvoedondersteuning in uw thuissituatie

Tijdens de opvoeding van uw kind kunt u tegen moeilijke situaties aanlopen. Tijdens het intakegesprek bespreken wij de hulpvraag en stellen wij het ondersteuningsplan op. Wij komen bij u langs en geven wij u praktische handvatten waarmee u vervolgens zelf verder kunt. Wij werken volgens de Geef me de 5 methodiek en geven u hier graag uitleg over.

Het doel van onze ouderondersteuning is om u tijdens het traject de vaardigheden te leren zodat u na ons traject, waar mogelijk,  zelfstandig verder kunt. De lengte van een traject is altijd maatwerk en dit wordt in overleg afgestemd.

Tijdens deze opvoedondersteuning kunnen wij ook uitleg geven over autisme aan overige gezinsleden zoals broers en zussen om er op die manier voor te zorgen dat er meer begrip ontstaat.

 

2. Ondersteuning op school

U heeft een leerling met autisme in de klas en u loopt tegen moeilijke situaties aan. De leerling komt moeilijk tot leren of laat ongewenst gedrag zien. Vanuit onze ervaring in het onderwijs denken wij graag met u mee. Tijdens het intakegesprek bespreken wij de hulpvraag en stellen wij vervolgens een ondersteuningsplan op. Wij komen een aantal keren langs om u praktische handvatten te geven. Wij werken volgens de Geef me de 5 methodiek en geven u hier graag uitleg over. Dit kan ook doormiddel van een presentatie aan alle mensen die betrokken zijn bij de leerling.

Het doel van onze schoolondersteuning is om een doormiddel van een kortdurig traject u voldoende adviezen te geven waar u uiteindelijk zelf mee verder kunt.

 

3. Ondersteuning op de instelling.

Binnen de instelling heeft u een cliënt waarbij u graag praktische handvatten wilt gebruiken vanuit de Geef me de 5 methodiek.

Wij komen graag langs om met u mee te denken en tijdens het intakegesprek bespreken wij de hulpvraag en stellen wij vervolgens een ondersteuningsplan op. Vervolgens komen wij een aantal keren langs praktische handvatten te geven en uw uitleg te geven over de Geef me de 5 methodiek en hoe u deze kunt inzetten.

Dit kan ook doormiddel van een presentatie aan alle mensen die betrokken zijn bij de cliënt.